Afslag 10

Afslag 10 is een samenwerkingsverband waarbij tien initiatiefnemers de handen ineen hebben geslagen. Sport, recreatie, cultuur, onderwijs, bedrijfsleven, zorg en overheid slaan samen een nieuwe richting in. Samen stimuleren ze de leefbaarheid in de gemeente Horst aan de Maas. In de natuurlijke en historische omgeving is een diversiteit aan voorzieningen en organisaties. De rust, de ruimte, het groen en het water maken het gebied uniek. Een plek om te sporten, te recreëren, te genieten en jezelf te ontwikkelen.

De ruim 70 deelnemende partijen vertegenwoordigen circa 8000 georganiseerde en ongeorganiseerde sporters, 1400 vrijwilligers, ongeveer 3000 leerlingen in het middelbaar onderwijs en 525 medewerkers van bedrijven uit de regio. Door verbindingen met elkaar te maken, is de basis voor een structurele samenwerking tussen partijen gelegd.

Vanuit Sport aan de Maas bieden wij ondersteuning aan Afslag 10 voor het stimuleren en ontwikkelen van verdere samenwerking tussen organisaties, stimuleren en ontwikkelen van passend en vernieuwd sport- en beweegaanbod. Wij begeleiden en ondersteunen de partners van Afslag 10 om samen te werken op het gebied van aanbod, activiteiten, evenementen, accommodaties, communicatie en inkoop en algemene ondersteuning Afslag 10.