Ben Bizzie Beweegboek

Ben Bizzie, het beweegmaatje voor alle kinderen in Horst aan de Maas zorgt ervoor dat alle kinderen gezond en actief kunnen opgroeien. Dat is hard nodig, want steeds meer kinderen hebben last van overgewicht. Eén op de zeven kinderen is te dik. Ze bewegen te weinig en eten ongezond. Het is enorm belangrijk dat we gezond worden én blijven. Dan hebben we minder zorg nodig, kunnen we meedoen én anderen helpen.

Sportief en gezond

Het is tegenwoordig een hele uitdaging om gezond te leven. Samen met beweegcoaches en lokale partners stimuleert Ben Bizzie kinderen om van jongs af aan genoeg te bewegen en gezond te eten. We maken van de gezonde en actieve een vanzelfsprekende keuze. In de eerste drie levensjaren wordt hiervoor de basis gelegd. Dit boek helpt kinderen, maar ook hun ouders, opa’s en oma’s om gezond op te groeien. Ontdek samen dat sportief en gezond vooral heel leuk is. Sporten is geluk. Daarom heeft Ben ook altijd een lach op zijn gezicht. Het boek zit vol spellen, tips en weetjes.

Samen met lokale organisaties

Veel lokale organisaties hebben een bijdrage geleverd aan het Ben Bizzie Beweekboek van 0-4 jaar. We bedanken Diëtistenpraktijk Volop, Kindcentrum ’t Nest, Unik, Kinderopvang ’t Flinterke, Kindercentrum Huize Zeldenrust, Kinderfysiotherapie Coenen-Kids, Strael, Kinderopvang Spring, de Bibliotheek BiblioNu, GGD Limburg-Noord, PSW junior, JOGG en gemeente Horst aan de Maas.