Heel Horst aan de Maas organiseert met ons mee!

Tijdens de sportmaand organiseren verschillende organisaties en/of individuen leuke activiteiten voor jong en oud. Wil jij ook graag tijdens de sportmaand in beweging komen? Bekijk onderstaand aanbod en doe mee!

Boxing Bootcamp – Just Be Fit Gezondheidsstudio

Just Be Fit Gezondheidsstudio organiseert een Boxing Bootcamp. Dit is een leuke, stoere en actieve workout voor kinderen van 10 tot 16 jaar. Boxing Bootcamp richt zich op twee belangrijke elementen, namelijk (kick)boksen en bootcamp. Tevens zal de funfactor en samenwerking ook een terugkomend element zijn tijdens de lessen. De lessen vinden plaats op donderdag 15 april, donderdag 22 april en donderdag 29 april van 16:30 tot 17:30. De activiteit is ook toegankelijk voor kinderen buiten de vereniging. Startlocatie van de activiteit is de parkeerplaats bij Sportpark de Meulebeek.

Doe jij mee met de Boxing Bootcamp?

Opgeven kan via info@justbefit.nl.

Balkongymnastiek – Librijershöfke

Librijershöfke organiseert een balkongymnastiek voor de bewoners en niet bewoners van de Librije. Vanuit de galerij worden er verschillende gymnastiekoefeningen aangeboden. Vanaf het eigen balkon of op 1,5 meter in de galerij kunnen de inwoners coronaproof meebewegen. De activiteit vind vanaf april tot oktober elke maandag en donderdag plaats van 10:30 tot 11:00. Deelnemers hoeven zich niet op te geven.

Beweeg jij mee vanuit je eigen balkon?

Voor meer informatie kun je terecht bij Piet Thijssen, tel: 077 398 2314

Het Landhuis Springt! – Kindercentrum het Landhuis Meerlo (Spring Kinderopvang)

Kindercentrum het Landhuis Meerlo organiseert ieder dag van week 17 (26 t/m 30 april – op koningsdag na) van 14:30 tot 18:30 de activiteit: Het Landhuis Springt! Tijdens deze week zijn de kinderen (t/m 12 jaar) de gehele week bezig met sport- en bewegen in combinatie met gezonde voeding. Activiteiten zijn: een bootcamp, mini-koningsspelen, maken van gezonde snacks en gerechtjes en verschillende challenges. De challenges zijn ook voor kinderen die niet naar de noodopvang mogen komen.

Kinderen hoeven zich niet op te geven.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jorn Beurskens via 06 11504993 of hanjorn@outlook.com.

Drie (Z)werf Hoera! – Gemeente Horst aan de Maas

Ook gemeente Horst aan de Maas organiseert een activiteit tijdens de sportmaand. Ze dagen je uit groot te denken en klein te beginnen! Dit kun je heel gemakkelijk zelf doen door iedere dag 3 stuks zwerfafval op te rapen. Even bukken voor zwerfafval. Ok… je zult er niet direct kilo’s van afvallen, maar veranderingen binnen altijd klein. En is het niet direct voor je figuur, dan wel voor je omgeving.

Je bent weer even buiten en je kunt het prima combineren met bijvoorbeeld het rondje met de hond, tijdens je dagelijkse ommetje HADM of een rondje met je buurvrouw. Kortom ieder moment dat je buiten bent!

Durf jij die extra stap te zetten?
Meer informatie en opgeven kan via deze link.

Calisthenics – Willem Frederiks

De 22 jarige Willem Frederiks uit Horst gaat in zijn vrije tijd graag aan de slag met zijn hobby en passie ‘Calisthenics’, veelal op en rondom het toestel op het stand van de Kasteelse Bossen. Calisthenics is nog bij weinig mensen bekend, terwijl vele van jullie het waarschijnlijk onbewust wel eens hebben gezien of hebben gedaan.

“Binnen Calisthenics is het de truc om dusdanig de controle te krijgen over je lichaam, waardoor je bewegingen kunt maken die zwaartekracht lijken te weerstaan. Zo doen gevorderden bijvoorbeeld geen normale push ups, maar proberen zij deze te doen terwijl ze op hun handen staan. Hierbij smelten kracht en de controle over het lichaam samen, en dat vind ik ontzettend mooi”, aldus Willem Frederiks.

Tijdens het mooie weer is Willlem regelmatig in het weekend bij het sporttoestel te vinden voor een trainingssessie. Sluit gerust een keer aan! Willem zou het hartstikke leuk vinden om gezamenlijk deze geweldige sport kunnen beoefenen en helpt je graag verder.

Ben jij benieuwd naar het verhaal van Willem? Bekijk dan de video via onderstaande button.

Voor meer informatie kun je kijkje nemen op zijn Instagram account: @willemcalisthenics
of bel 06 10504773.