Acht mensen gaan weer Fit naar Werk

Werken, voor velen vanzelfsprekend, maar niet voor iedereen. Daarom zijn R.K.s.v. Wittenhorst, Businessclub Wittenhorst en gemeente Horst aan de Maas gestart met Fit naar Werk. Een re-integratie project voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook beweegcoach Jan heeft een bijdrage geleverd om deze mensen aan een passende baan te helpen.

"Toen ik werd benaderd of ik vanuit Sport aan de Maas een bijdrage wilde leveren aan het Fit naar Werk project werd ik gelijk enthousiast. Het is een super traject om samen met de deelnemers in beweging te komen. Letterlijk en figuurlijk”, zo vertelt Jan. Acht deelnemers zijn door verschillende partijen klaargestoomd om meer deel te nemen in de samenleving.

Fysiek en mentaal fit

Als je je lichamelijk en mentaal fit voelt, sta je volgens Jan open voor een volgende stap. “En voor deze acht mensen is dat om een werkplek te vinden. Ik heb ze gewezen op het belang van voldoende slaap, ontspanning en afschakeling. Maar daarnaast is het ook belangrijk om voldoende te bewegen en om eens de fiets te pakken in plaats van de auto. Het lijken allemaal kleine en vanzelfsprekende dingetjes. Maar soms is de drempel te hoog of maak je je te veel zorgen en heb je daardoor geen ruimte om er zelf mee aan de slag te gaan. Ik hoop dat ik ze dingen heb aangedragen die ze lang kunnen vasthouden.”

Een kijkje in de keuken

Naast de ochtend met Jan, zijn ze ook een kijkje gaan nemen bij verschillende bedrijven. Ze hebben van alles geleerd over werken bij bijvoorbeeld Munckhof reizen en de Plus Lucassen. En hebben een kijkje in de keuken kunnen nemen bij verschillende functies. Ook zijn ze in beweging gekomen met een oud gymdocent en hebben ze allerlei sporten en spellen gedaan.

Tijdens het Fit naar Werk traject hebben vier van de acht deelnemers een werkplek gevonden. “En daar ben ik erg blij mee. Het geeft me een voldaan gevoel dat ik daar een bijdrage aan geleverd heb. Maar ben ook blij met de mooie samenwerking tussen de verschillende partijen. Vanuit Sport aan de Maas ben ik een radertje geweest van een groter geheel. En ik weet zeker dat we met z’n allen het verschil hebben gemaakt.”