Coronavirus en sport

Op 14 december heeft de overheid strengere maatregelen aangekondigd om het coronavirus onder controle te krijgen. Deze strengere maatregelen zijn nodig gezien het hoogoplopende aantal besmettingen. Nederland gaat vanaf dinsdag 15 december tot tenminste dinsdag 19 januari in de strengste lockdown tot nu toe. Dit heeft ook gevolgen voor de sport- en beweegaanbieders in onze gemeente.

Coronawet vervangt Noodverordeningen

Vanaf maart 2020 namen de veiligheidsregio’s de maatregelen voor de bestrijding van het coronavirus op in zogenaamde Noodverordeningen. Noodverordeningen zijn bedoeld voor (crisis)situaties van beperkte tijd. Maar de coronacrisis duurt langer. Daarom heeft het kabinet de Noodverordeningen vervangen door de tijdelijke coronawet: ‘Tijdelijke wet maatregelen COVID-19’.

Vanaf heden zijn de tijdelijke coronawet en de gemeentelijke bepalingen leidend en geven aan wat er in onze gemeente wel en niet mag.

Het handhaven van de regels is in ieders belang, jong en oud! Wees verstandig en blijf gezond.

Vragen over de nieuwe maatregelen? Neem contact op met verenigingsondersteuner Joey via joey@sportaandemaas.nl of 06-47949518