De fitheid van America onder de loep

De Fit- en Gezondheidstest was hét moment voor de 60-plussers van America om te testen hoe het met hun gezondheid gesteld is. Samen met het Laefhoes, Fysiotherapie Westsingel, samen in beweging, de Zorggroep en podotherapie Thijssen & Gubbels organiseerden we op vrijdag 12 april een Fit- en Gezondheidtest. Maar liefst 86 mensen namen hieraan deel en ondergingen verschillende metingen.

De Fit-en Gezondheidstest bestaat uit verschillende metingen, zoals bijvoorbeeld voor bloeddruk, gewicht, spiermassa en hartslag. En ook een aantal fysieke testen. Met deze testjes hebben we inzichtelijk gemaakt hoe het er met de fitheid van de senioren voor staat. Na de verschillende testjes volgde een adviesgesprek met een van onze beweegcoaches. Samen zijn de resultaten van de fitheidstest besproken en elke deelnemer heeft een sportadvies gekregen.

38 deelnemers gaan met hun fitheid aan de slag

Na afloop van de Fit- en Gezondheidstest hebben 65 deelnemers een evaluatieformulier ingevuld. Alle 65 senioren geven aan dat er voldoende beweegaanbod in de gemeente Horst aan de Maas is. Er is voldoende variatie en mensen kunnen het beweegaanbod ook goed vinden. 27 deelnemers geven aan niks met het sportadvies te gaan doen. 58,5% van de deelnemers gaat met hun sportadvies aan de slag. Vier deelnemers geven de fitheidstest een 7 en maar liefst 89,7% van de deelnemers geeft een 8 of hoger.

Veel actieve senioren in America

Met de gezondheid van de meeste deelnemers is het goed gesteld. “In America wonen veel actieve senioren die regelmatig wandelen, fietsen of deelnemen aan beweeggroepjes”, aldus Ilvy. “En dat maakt mij als beweegcoach senioren trots. Beweging is belangrijk voor iedereen, maar zeker ook wanneer mensen ouder worden is het belangrijk om te bewegen. Zo worden we fit en vitaal oud en daar help ik mensen graag bij! Het was een erg geslaagde dag.”

Heb jij hulp nodig om een geschikte beweegactiviteit te vinden? Bekijk het beweegaanbod voor ouderen in de gemeente Horst aan de Maas of neem contact op met Ilvy onze beweegmakelaar.