Een dag vol spel en plezier

Vorige week was geen gewone dag op basisschool Onder de Linde. Het was Onder de Linde dag. Ook Ruud was aanwezig. Hij heeft samen met een aantal groepsleerkrachten een super leuk programma opgesteld voor de kinderen van groep 1 tot en met 7.

Jong en oud uitgedaagd

Terwijl groep 8 door de hele school werd uitgezwaaid, gingen alle kinderen van groep 1 tot en met 7 aan de slag met verschillende activiteiten rondom de school. “Kinderen zitten normaal gesproken de hele dag in de schoolbanken, maar ook door in beweging te komen, leer je enorm veel. Samen met een aantal leerkrachten hebben we ervoor gezorgd dat jong en ‘oud’ uitgedaagd werden. Maar nog belangrijker was dat ze het allemaal naar hun zin hadden”, aldus Ruud. De kinderen gingen aan de slag met Mens erger je niet. En ook de grote parachute werd uit de kast getrokken. Daarmee hebben ze verschillende spellen gedaan. In de speelzaal hebben ze meegedaan met acrogym en de echte stoere leerlingen deden mee met een lesje freerunnen. “Freerunnen is niet alleen super spannend en stoer. Het is ook nog eens een super goede manier om je motorisch te ontwikkelen. Spring maar eens over een kast heen. Hoe doe je dat? Misschien af en toe eens vallen, maar je krijgt het vanzelf onder de knie.”

De bovenbouw helpt de onderbouw

De jongere groepen, zoals groep 2, zijn aan de slag gegaan met het maken van een nieuwe schoolvlag. “Geweldig om te zien dat de bovenbouw zo behulpzaam is. Ze hebben de kleuters enorm goed geholpen deze ochtend. Dat maakt mij als leerkracht super trots”, zo vertelt een van de leerkrachten.