Evaluatie 2019

Vol vernieuwende en praktische ideeën. Nooit stil zitten én een steentje bijdragen aan een gezond en gelukkig leven in de gemeente Horst aan de Maas. Dat is Sport aan de Maas. We brengen jong, oud en verenigingen samen én in beweging. We blikken terug op 2019.

Actief aan de Maas

Sporten en bewegen is meer dan een hobby. Het is goed voor lichaam en geest. Kinderen ontdekken samen met Ben Bizzie dat sporten niet alleen gezond, maar ook leuk is. Door in beweging te komen leren kinderen op de juiste manier te bewegen en leren ze hun grenzen verkennen én verleggen. Bovendien maakt het kinderen socialer; ze leren om samen te spelen, te werken en ruzies op te lossen. “In korte tijd zie je kinderen grote stappen maken. Ze krijgen meer zelfvertrouwen en worden erg enthousiast als iets lukt. Dat is waar ik het voor doe”, aldus beweegcoach Chantal.

Meedoen aan de Maas

Jong geleerd is oud gedaan, want ook ouderen en mensen met een beperking kunnen met ons meedoen. “Ze willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven en de dingen doen die ze het liefst doen. En daar helpen wij ze een handje bij. Daarnaast is het voor hen het samenzijn erg belangrijk. Veel ouderen zijn eenzaam. Dat willen wij voorkomen”, vertelt beweegcoach Ilvy. Jaarlijks vallen in Nederland één miljoen ouderen. Soms zelfs met dodelijke gevolgen. Beweegcoach Jan: “Aan de hand van onze fit- en gezondheidstesten meten we hoe het met de ouderen gesteld is. En verwijzen we ze door naar valpreventie en beweegactiviteiten bij hen in de buurt. Bij valpreventietraining leren de deelnemers om het vallen te voorkomen en om te leren hoe ze het beste kunnen opstaan na een val.”

Verenigen aan de Maas

Sport aan de Maas gelooft in de kracht van verenigingen. “Ze brengen alle lagen van de bevolking samen en laten ze genieten van een gezamenlijke passie. In de gemeente Horst aan de Maas hebben we een sterk verenigingsleven. We zijn niet voor niets Limburgs Kampioen in mensen die lid zijn van een vereniging. Dat willen we graag zo houden. We brengen verenigingen samen en we maken ze klaar voor de toekomst. Mooie voorbeelden hiervan zijn Afslag10, Expeditie Sevenum en Grubbenvorst Verenigt”, aldus verenigingsondersteuner Joey.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat Sport aan de Maas doet. Weten wat we in 2019 allemaal hebben gedaan? Bekijk hier de evaluatie vol beweging, cijfers en quotes van de beweegcoaches, beweegdeelnemers en partners.