Flexmarkt op Dendron College groot succes

Leerlingen van het Dendon College krijgen de mogelijkheid om hun flexibele uren in te vullen bij een vereniging of stichting uit Horst aan de Maas. Zo ontstond het idee van een Flexmarkt waarbij leerlingen kennis maken met verschillende verenigingen en stichtingen. Op donderdag 26 september was het zo ver: de Flexmarkt. “En het was een groot succes”, aldus verenigingsondersteuner Ellen (Sport aan de Maas).

Tijdens de Flexmarkt op donderdag 26 september hebben de leerlingen van het Dendron College kennis gemaakt met verschillende verenigingen en stichtingen uit Horst aan de Maas. “Naast het vaste vakkenpakket bepalen leerlingen zelf sinds een aantal jaar hoe ze de overige, flexibele uren invullen. Zo ontstond het idee van de Flexmarkt”, zo vertelt verenigingsondersteuner Ellen (Sport aan de Maas). “Op de Flexmarkt krijgen verenigingen en stichtingen de mogelijkheid om zichzelf te presenteren aan de leerlingen. En laten ze hen zien hoe ze de flexuren bij de vereniging of stichting kunnen invullen.”

Win-win voor beiden

Verenigingen en stichtingen waren aanwezig én enthousiast. “Mooi om te zien hoe de leerlingen op zoek zijn naar mogelijkheden om deze uren in te vullen. Bovendien zijn extra handjes altijd welkom! En natuurlijk zijn we altijd bereid om mensen iets te leren. Win-win voor ons beiden dus”, concludeert een van de aanwezige verenigingen. Ook de leerlingen reageren enthousiast. En leren zelfs al tijdens de Flexmarkt bij, zoals bij Dichterbij. “Goh, ik wist niet dat mensen met een beperking bewegen zó leuk vinden. Wat tof om dat zo te ontdekken.”

70 leerlingen willen hun flexuren invullen bij de aanwezige verenigingen

De Flexmarkt was een groot succes. “Het doel om verenigingen, stichtingen en leerlingen dichter bij elkaar te brengen, is gelukt. Al meer dan 70 leerlingen hebben aangegeven dat ze interesse hebben om bij één van de aanwezige verenigingen of stichtingen hun flexuren in te vullen”, vertelt Ellen trots. Voor verenigingen uit Horst aan de Maas is het nog steeds mogelijk om hun aanbod op de website van het Dendron College te plaatsen.