Gewoon Samen Gezond

De Aspergefeesten in Grubbenvorst, een evenement waarbij het witte goud centraal staat. Maar ook een gezonde leefstijl en die begint al vroeg. Daarom organiseert John Jenniskens samen met Paul Rouwet een kookworkshop voor kinderen én hun opa’s en oma’s.

“De kookworkshop sluit perfect aan op de Aspergefeest”, vindt John. “We willen kinderen en ouderen bewuster maken van een gezonde leefstijl. Bij jongeren zien we steeds vaker overgewicht en ouderen hebben in grotere mate te maken met diabetes. We hopen met onze kookworkshop daar een positieve draai aan te geven”, zo vertelt John. Tijdens de workshop maken de deelnemers kennis met gezonde voeding en streekproducten. “We laten ze het zelf doen, proeven en proberen.”

Meer dan een gerecht

De deelnemers gaan op Eerste Pinksterdag op 9 juni tussen 13.00 en 16.00 uur aan de slag en leren van alles over koken en de producten. Ze leren wat gezond is en hoe je ingrediënten in een recept verwerkt. Ze maken meer dan een gerecht, want aan het eind zal een voedingsdeskundige hun werk beoordelen. “De gerechten beoordeelt op smaak, hoe het eruit ziet en beleving. De winnaar verdient een prijs, maar natuurlijk geldt hierbij: meedoen is belangrijker dan winnen!”

Gezond zijn, is je gezond voelen

Zes basisscholen uit Grubbenvorst, Lottum, Melderslo en Broekhuizenvorst kunnen deelnemen aan de kookworkshops. “Zo verbinden we de kernen onderling. Samen zorgen we ervoor dat mensen zich goed voelen. We werken samen met de Gezondste Regio 2025 en Kerngezond. En dat gaat verder dan alleen voldoende beweging en gezonde voeding. Je gezond voelen, betekent ook je fijn in je vel voelen en daar hopen we deze dag ook aan bij te dragen.”