Horstenaren doen mee met de X-triathlon

Afgelopen zondag hebben twee toppers uit Horst aan de Maas samen met buddy's Ilvy en beweegcoach Roel Krauth (Dichterbij) meegedaan met de X-traithlon. Een Triathlon voor mensen met een beperking georganiseerd door Iedereen kan Sporten Noord Limburg en MEE Noord en Midden Limburg.

Net als elke andere triathlon bestaat deze uit drie onderdelen: zwemmen, fietsen en hardlopen. Maar dan aangepast. Zodat iedereen, met welke beperking dan ook, kan meedoen. Ruim 50 mensen hebben meegedaan met of zonder buddy. Ze hebben 10 minuten gezwommen, 3,3 of 6,6 kilometer gefietst en 15 minuten hardgelopen of gerold.

Écht iedereen kan sporten en bewegen

“De X-triathlon is een perfect voorbeeld dat écht iedereen kan sporten en bewegen. Ik ben super trots op de talenten die hebben mee gedaan. Ze zijn een voorbeeld voor alle andere beweegtalenten in Horst aan de Maas. Ondanks dat er dit jaar slechts twee deelnemers uit Horst aan de Maas hebben meegedaan, heb ik veel blije gezichten gezien. Het was een erg geslaagde dag en ik kijk alweer uit naar volgend jaar, hopelijk met meer deelnemers”, aldus Ilvy.