Horster Sportmaand brengt je in beweging

De Horster Sportmaand van 2022 was een groot succes. Sport aan de Maas ging samen met lokale partners de hele maand april voor Actief en Gezond. De gemeenschap van Horst aan de Maas kwam letterlijk en figuurlijk in beweging! Van jong tot oud, met of zonder beperking. Iedereen deed mee.

Voor en door de inwoners

Soms vergeten we ze wel eens, de mensen achter een organisatie. Alle mensen die de passie voelen om een ander letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen. Tijdens de Horster Sportmaand boden we initiatiefnemers een podium om hen te waarderen en te laten zien hoe belangrijk het is dat we samen in beweging blijven. Als nieuwe regisseur meedoen door bewegen durft Manon Smulders wel te zeggen dat Horst aan de Maas een gastvrije gemeenschap is die niet alleen kijkt, maar een ander ook echt ziet en bereid is om daarvoor in actie te komen. Denk aan de valpreventie georganiseerd door Judoclub Sevenum of Mylagro en WorkOut die het mogelijk maakten om verschillende sportlessen uit te proberen. Waar het ene initiatief al mooi draaide, was de Horster Sportmaand voor anderen initiatiefnemers het startschot om weer bij elkaar te komen en initiatieven van de grond te krijgen. Het was een inspirerende maand waarin we, dankzij alle initiatieven, letterlijk en figuurlijk extra in beweging kwamen.

Actief en Gezond

Ook de jeugd heeft actief meegedaan door een kleurplaat te maken en deze te delen met iemand die het volgens hen extra verdiende. Er zijn maar liefst 2500 Ben Bizzie kleurplaten verspreid bij 8 deelnemende supermarkten. We hebben een aantal kinderen beloond met een prachtige, gezonde prijs. Met de kleurplatenactie stimuleren we kinderen om gezonde keuzes te maken, nu en in de toekomst. Er zijn ook dit jaar weer heel wat kilometers bij elkaar gesprokkeld tijdens de Ommetje competitie. De winnaar ontving de wisselbeker en een mooie prijs, medemogelijk gemaakt door het loopcentrum.

Wij willen iedereen bedanken voor wederom een actief en gezonde sportmaand! Het belangrijkste is dat we niet stoppen na April. Bewegen begint bij minder zitten en gezondheid is meer dan niet ziek zijn. Kijk, zie, luister en kom in beweging.