Jong en ouderen met dementie genieten van Silent Disco

Dit jaar stond Wereld Alzheimer Dag in het teken van samen bewegen. Daarom organiseerde beweegcoach Ilvy samen met Steunpunt Mantelzorg, het Molenveldhuis, Hof te Berkel en het Dendron College een Silent Disco voor ouderen met dementie. Ilvy vertelt erover.

Wereld Alzheimer Dag is in het leven geroepen om meer aandacht te vragen voor deze ziekte. Toch hoeft daar volgens Ilvy helemaal geen vaste dag voor te zijn. “Want elke dag kun je er bij stilstaan of er meer over leren.” Zo ontstond het idee voor een Silent Disco. “Samen met een groepje leerlingen van Zorg en Welzijn van het Dendron College gingen we op bezoek bij Hof te Berkel en Molenveldhuis.”

Muziek verbindt

Iedereen beleeft muziek op zijn of haar eigen manier. “Dat was duidelijk te merken. De een zingt en danst erop los. Terwijl een ander geniet in stilte. Dat muziek mensen verbindt was al gauw te merken. Want ook de leerlingen deden enthousiast mee. De leerlingen maakten op een leuke manier kennis met deze doelgroep.” Het was een fantastische middag en dat door de samenwerking van al deze verschillende partijen. En natuurlijk Carlalala Silent Disco Event die zorgde voor de koptelefoons.