Kick off naschools programma met Juvat Westendorp

Woensdag 29 januari stond in het teken van sporten, bewegen en plezier beleven. Én het nieuwe naschoolse aanbod. Expeditie Sevenum, Kindcentrum ’t Nest én Juvat Westendorp trapten het nieuwe naschoolse aanbod samen met alle kinderen van basisschool de Kroevert, de Horizon, De Krullevaar en de Dobbelsteen af.

Met het naschoolse aanbod brengt Expeditie Sevenum samen met ’t Nest en verenigingen de kinderen uit Sevenum, Kronenberg en Evertsoord in beweging. Vanaf de herfstvakantie konden de kinderen van de BSO al kennismaken met het aanbod van verenigingen. Vanaf afgelopen woensdag kunnen alle basisschoolkinderen meedoen. “Het was een fantastische kick off vol beweging en plezier. Dat kwam vooral door JOGG ambassadeur Juvat Westendorp. Wat een enthousiasme heeft hij in zich! Samen met hem kwamen de kinderen in beweging.

“Doe wat je leuk vindt”

Als ambassadeur van JOGG stimuleert hij een gezonde leefstijl al van jongs af aan. “Het is vooral belangrijk dat kinderen doen wat ze leuk vinden, want dan heb je er ook echt plezier in. Als je gedreven bent en hard werkt, kom je er wel!”, vertelt Juvat. Ook Marian Cornelissen van Kinderopvang ’t Nest is het met hem eens. “Wij vinden het erg belangrijk dat kinderen een gezonde levensstijl ontwikkelen. Met dit naschoolse aanbod willen we kinderen nog meer de ruimte geven om te bewegen, creatief bezig te zijn of zich cultureel te ontplooien. En zo creëren we 's avonds meer rust in de gezinnen.”

“Kinderen ontdekken welke hobby of vereniging het best bij ze past”

Verenigingsondersteuner Susan is de aanjager, projectleider, projectondersteuner en nauw betrokken bij Expeditie Sevenum. Een samenwerkingsverband van verschillende verenigingen en lokale organisaties in Sevenum, Kronenberg en Evertsoord. Vanuit Expeditie Sevenum ontstond het idee om een naschools programma te organiseren. “We zijn eerst vanuit Expeditie Sevenum aan de slag gegaan. Daarna hebben we ook Kinderopvang ’t Nest aan ons verbonden. En zijn we in gesprek gegaan met de verenigingen. Het is voor hun dé kans om hun aanbod op een laagdrempelige manier aan basisschoolleerlingen uit de drie dorpen te presenteren. Zo kunnen kinderen ontdekken welke hobby of vereniging het beste bij hun past voordat ze meteen lid worden. Echt gaaf wat je allemaal voor elkaar krijgt met zo veel vrijwilligers en organisaties die zich samen willen inzetten. Het was een fantastische ochtend. Op naar nog meer beweging in Sevenum, Kronenberg en Evertsoord.”