Kinderen meer naar buiten door skateclinic

“Kinderen verdwijnen na schooltijd vaak achter de laptop of PlayStation”, aldus beweegcoach Ruud. “Natuurlijk super leuk! Maar soms ook echt uit verveling. En dat terwijl sporten, spelen of lekker naar buiten gaan met vrienden en vriendinnen veel leuker is.” Kinderen maakten met de skateclinic van Skate-A-Way kennis met skaten.

Op basisschool Weisterbeek, KC STip, Lottum en de Samensprong hebben kinderen meegedaan met een skateclinic. Skate-A-Way leerde de kinderen dat het begint met de basis: goede bescherming en stabiele skates. Met pols-, elleboog-, kniebescherming en een helm op gingen de kinderen aan de slag.

Een geslaagde middag

“In het begin zag je nog wat wiebelende beentjes, maar aan het eind van de les gingen de echte waaghalzen zelfs over een kleine ramp. Het is een leuke manier weer even anders in beweging te komen. Anders dan bijvoorbeeld met een bal de straat op. Of een wandeling door het bos. Skaten is een erg afwisselende sport. Ga je voor snelheid? Of leer je zo veel mogelijk trucs? Ik hoop dat de kinderen weer nieuwe inspiratie hebben opgedaan om zelf naar buiten te gaan. En nog beter: samen met vrienden en vriendinnen. Het was een super leuke en geslaagde middag!”