Kinderen op sportieve en culturele ontdekkingstocht met Jibbie

Kinderopvang ’t Nest en Expeditie Sevenum hebben de handen ineen geslagen met verschillende verenigingen en organisaties uit Sevenum, Kronenberg en Evertsoord. Samen bieden ze structureel en vernieuwd sport- en leefomgeving aan voor de kinderen van de BSO.

Kinderen bewegen te weinig. Zo ontstond het idee om kinderen na schooltijd meer én meer gestructureerd te laten bewegen. Daarvoor hebben Expeditie Sevenum en Kinderopvang ’t Nest de handen ineen geslagen. Kinderen van de BSO gaan onder de naam Jibbie op sportieve en culturele ontdekkingstocht.

Kinderen ontdekken wat ze leuk vinden

“Het is belangrijk dat kinderen zelf leren ontdekken wat zij leuk vinden. En waar ze zich in willen ontwikkelen”, vertelt verenigingsondersteuner Susan. Verenigingen zijn enthousiast. Inmiddels hebben elf verenigingen zich aangemeld om een naschoolse activiteit te organiseren. “Kleuters kunnen binnenkort al aan de slag met kleuterles verzorgd door Hosema. En de wat oudere jeugd kan zich opgeven voor bokslessen van Pauwels sport.”

Een win-win-win situatie

Verenigingen presenteren hun activiteiten aanbod in een gepersonaliseerde en vertrouwde omgeving. Kinderen van de BSO kunnen zich daar inschrijven voor de activiteiten. “De BSO kan zo in een paar klikken zien welke kinderen zich hebben aangemeld. Een win-win-win situatie voor verenigingen, scholen én kinderen dus!” Vanaf januari 2020 kunnen ook kinderen die niet op de BSO zitten meedoen met Jibbie. “Zo brengen we nog meer kinderen in beweging.”

Meer weten over Jibbie? Of wil je zelf een activiteit organiseren? Neem contact op via gitta.vanknippenberg@kinderopvanghetnest.nl