Kinderen op sportieve ontdekkingstocht

Op woensdag 25 september maakten ongeveer 200 kinderen van groep 5 en 6 van basisschool De Doolgaard, de Brink en Twister kennis met verenigingen in Horst en Melderslo. Elke vereniging gaf per groepje een clinic van een half uur. “Kinderen maakten zo niet alleen kennis met een nieuwe sport. Het was ook hét moment om kennis te maken met de vereniging zelf. Als het ware een sportieve ontdekkingstocht voor de kinderen.”

Verenigingen verenigen

“Eerder verzorgden we al sportkennismakingslessen, maar we merkte dat het voor verenigingen soms moeilijk was om voldoende vrijwilligers te vinden. Daarom hebben we dit jaar voor het eerst alle kennismakingslessen samengevoegd op één dag”, aldus verenigingsondersteuner Susan. "De kinderen hebben kennis gemaakt met voetbal, volleybal, tennis, handbal en korfbal. Maar we hebben vandaag meer bereikt dan alleen de kennismaking voor de kinderen. Het mooiste vind ik nog dat er samenwerkingen tussen verenigingen onderling ontstonden. En verenigingen samen een clinic hebben verzorgd, zoals RKsv Wittenhorst en SV Melderslo én SV Oxalis en KNKV."

Sporten bij een vereniging is veel leuker

Ook de kinderen reageerden enthousiast. "Ik heb zo veel sporten leren kennen vandaag, erg leuk!", zo vertelt een van de kinderen. "En ik had nog nooit zo tennist op een echt tennisveld", vult een ander hem aan. Susan is trots: "Het was weer een moment dat kinderen ontdekten dat sporten bij een vereniging of in een team het allerleukste is. Je komt samen in beweging, je werkt samen om een wedstrijd te winnen, je deelt samen het verlies én je maakt er vrienden. Soms wel voor het leven. We hopen dat dit een opstapje is geweest om lid te worden van één van onze mooie verenigingen in Horst en Melderslo. Alle verenigingen die aanwezig waren, bedankt! Volgende week zijn de kinderen van basisschool Weisterbeek en Onder de Wieken aan de beurt.”

Aanwezige sportverenigingen: SV Melderslo, HTC Horst, HC Wittenhorst, SV Oxalis, RKsv Wittenhorst en Hovoc.