Kinderen verleggen grenzen met Ben Bizzie

Een goede motoriek is de basis van de algemene ontwikkeling van een kind. Daarom leren alle kinderen in Horst aan de Maas alle basisbewegingen samen met Ben Bizzie en de beweegcoaches, Ruud en Chantal. Een goede motoriek zorgt ervoor dat kinderen lekker kunnen sporten, spelen en meedoen. Daarnaast heeft het ook een positief effect op leerprestaties en zelfvertrouwen van een kind.

Grenzen verleggen en meer zelfvertrouwen

Dit jaar hebben 390 kleuters en 68 peuters in een reeks van 16 à 17 lessen om te springen, stuiten, rollen, vangen en nog veel meer. “Vaak zien we dat kinderen in het begin afwachtend zijn en vol bewondering staan te kijken wat er allemaal in de gymzaal staat en gebeurt. Maar na slechts een aantal lessen zien we al motorische groei en meer zelfvertrouwen”, aldus Ruud. “Maar we merken ook dat kinderen opener worden naar ons toe én elkaar. Daarnaast leren kinderen om hun grenzen te verleggen.” De beweegcoaches helpen, ondersteunen en motiveren de kinderen tijdens de lessen. “Het is soms echt vechten, vallen en weer opstaan. Maar altijd met een glimlach aan het eind van de les. Wanneer kinderen iets nieuws geleerd hebben merk je de trots. En dat geeft mij als beweegcoach een voldaan gevoel, elke week weer”, zo vertelt Chantal. Niet alleen kinderen hebben baad bij deze beweeglessen. Door de ondersteuning van onze beweegcoaches krijgen groepsleerkrachten ook nieuwe input en ideeën. Met meer kennis en enthousiasme kunnen ze zelf met hun gymlessen aan de slag.

Elk succes wordt gevierd

Aan het eind van de beweegreeks worden de beweeglessen feestelijk gevierd. Tijdens het Ben Bizzie Beweegfeest zijn alle vaders en moeders welkom. De kinderen laten nog een keer alle beweegvormen zien. Chantal: “Elk Ben Bizzie Beweegfeest wordt afgesloten met een beweegSTER diploma. Want elk succes en elke stap mag gevierd worden. Dit jaar hebben weer 458 kinderen hun beweegSTER gehaald en daar zijn we trots op.” “Wij kijken weer uit naar volgend jaar. Dan gaan we aan de slag om weer een nieuwe generatie kinderen kennis te laten maken met bewegen”, vult Ruud haar aan.