Lokale KBO’s zetten fietsroutes in het kader van ‘Beleef de dag’ uit!

Elk jaar organiseren de KBO en de gemeente Horst aan de Maas samen een fietstocht voor ouderen onder de naam ‘Beleef de dag’. Tijdens de voorbereiding voor deze tocht, die in september zou plaats vinden, waren alle ontwikkelingen rondom het coronavirus nog onzeker. Daarom is er in dat stadium besloten om het dit jaar niet door te laten gaan. Maar we hebben een super leuk initiatief om toch in beweging te komen! Fiets jij met ons mee?

Lekker in beweging blijven

De gemeente, Sport aan de Maas en de lokale KBO’s vinden het belangrijk dat mensen geprikkeld worden om te blijven bewegen en fietsen. Met de groei van het aantal E-bikes zie je steeds meer groepjes mensen hun fietstochtje maken. Om ze te stimuleren eens een ander rondje te fietsen, is aan de lokale KBO’s gevraagd een fietsroute rondom hun dorp aan te leveren. Op deze wijze kom je eens op een andere plek en leer je ook onze prachtige gemeente wat beter kennen. Er zijn fietsroutes verzameld vanuit de KBO’s Horst, Hegelsom, Sevenum, Kronenberg, Griendtsveen en Grubbenvorst. De fietsroutes zijn verzameld en gebundeld tot een boekje en worden verspreid onder de KBO-leden.

Wereld-alzheimerdag

In dezelfde periode dat ‘Beleef de dag’ zou plaats vinden is het ook Wereld-alzheimerdag.
Dit vindt plaats op dinsdag 21 september. Dit jaar staat de dag in het teken van ‘De vele gezichten van dementie’. Rondom deze dag zullen er diverse activiteiten worden georganiseerd in Horst aan de Maas. Ook tijdens deze Beleef de dag editie willen we hier graag aandacht aan geven met wat informatie in het boekje.