Meer dan 200 lachende gezichtjes

Het was woensdagmiddag en de Ben Bizzie Beweegmiddag zou bijna gaan beginnen. Een middag om zo veel mogelijk kinderen van 0 tot 4 jaar spelenderwijs in beweging te brengen. En om ouders te laten zien hoe ze ook zelf op verschillende manieren met hun kindje meer kunnen bewegen. Onze Manon was erbij en schreef deze blog.

14.30 uur en daar kwam Ben Bizzie aangelopen. Al gauw toverde hij een lach op de gezichten van de aanwezigen en daarom ook op die van mij. Samen met wethouder Han Geurts opende Ben de Beweegmiddag met een openingsdans. Niet alleen de kinderen, maar ook alle ouders, opa’s, oma’s en begeleiders deden mee. Het Lambertusplein gevuld met dansende peuters en volwassenen. Vier super stoere kinderen deden heel fanatiek mee vooraan bij het podium. Daarom kregen zij als beloning als allereerste het Ben Bizzie Beweegboek.

Spaar je sterrenkaart vol

Na de openingsdans kon iedereen zijn sterrenkaart ophalen bij het kraampje van Sport aan de Maas. Een kaart waarmee de kinderen bij verschillende activiteiten een ster konden ophalen. Was je bij alle activiteiten geweest, dan had je een volle sterrenkaart. Iedereen verspreidde zich over de beweegroute. Vooral de loopfietsjes waren erg populair. Veel kinderen legden meteen het parcours van stoepkrijt af. Anderen hadden meer oog voor de waterballonnen. Die waren haast niet aan te slepen! De allerkleinsten speelden liggend op de mat met allerlei attributen, zoals linten en blokken.

Bewegen op verschillende manieren

Ook Sporthal de Berkel was flink gevuld met enthousiaste kinderen. Bewegen kan op verschillende manieren. Van voorlezen in combinatie met dans en een blotevoetenpad tot aan klimmen en klauteren over matten. Kinderen renden in het rond en zaten vol energie. Heerlijk om te zien. En daar draaide deze dag om. Het gaf een heerlijk gevoel dat dat doel bereikt was! De kinderen wilden haast niet naar huis. Zelfs nadat ze alle activiteiten al hadden gedaan.

Ben Bizzie thuis, buiten en op de opvang

Na afloop kregen alle kinderen het Ben Bizzie Beweegboek mee naar huis. Ouders, opa’s, oma’s en begeleiders van de kinderopvang leren nog meer over gezonde voeding, spellen en tips om kinderen nog meer in beweging te krijgen: thuis, buiten en op de opvang. De kinderen vonden vooral de kleurplaat en de dobbelstenen het leukst. Een kindje wilde even zeker weten dat zij wel het zelfde boek had als haar broertje, want de puzzel in zijn boek wilde zij ook zeker weten hebben. Heel fijn om na maandenlange organisatie ook even te spreken met een aantal ouders. “Wat een geslaagde dag. Er is zo veel te doen voor zowel baby’s als peuters”, vertelt één van de aanwezigen.

Overal lachende gezichtjes

Zelf heb ik ook enorm genoten van deze middag. En dat was niet gelukt zonder de partners die hebben meegewerkt aan deze dag. Elk hadden ze een eigen activiteit georganiseerd en echt élke activiteit was leuk. Maar het meest genoot ik natuurlijk van de kinderen. Waar ik ook om me heen keek, overal waren lachende gezichtjes te zien. Kortom, ik ben enorm trots op iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen! En het heeft me veel energie gegeven om in de toekomst een vergelijkbaar evenement te organiseren.