Nationale Diabetes Challenge in Sevenum

Een enthousiaste groep wandelaars gaat samen de challenge aan. Ze doen met Huisartsenpraktijk de Bink in Sevenum mee met de Nationale Diabetes Challenge. Ze komen in beweging én tegelijkertijd kunnen ze hun vragen stellen aan verschillende professionals. Beweegcoaches Susan en Ilvy lopen een aantal keer mee.

Sevenum is één van de 80 locaties in Nederland waar wandelaars mee kunnen doen met de Nationale Diabetes Challenge. De Bas van de Goor Foundation heeft als missie om mensen met diabetes in beweging te brengen naar een betere kwaliteit van leven. Beweegcoach Ilvy: “Een mooi doel natuurlijk. Daar staan we vanuit Sport aan de Maas volledig achter. We zijn erg blij dat dit soort initiatieven worden opgepakt door Huisartsenpraktijk de Brink. Elke week lopen ze met een groep fanatieke wandelaars. Met én zonder diabetes, want wandelen is goed voor iedereen.”

Beweegcoach Susan: “Het enthousiasme van de medewerkers van de huisartsenpraktijk slaat aan. Tien weken lang wandelt een enthousiaste groep deelnemers uit de praktijk, uiteraard op gepaste afstand. Ze bewegen meer, ze ontdekken nieuwe gezonde snacks, doen sociale contacten op en krijgen de mogelijkheid om met diverse professionals in gesprek te gaan. Daarom wandelen wij ook een aantal keer mee. Deelnemers kunnen bij ons terecht met allerlei vragen over sport en bewegen.”

Ilvy: “Echt geweldig wat ze in Sevenum voor elkaar krijgen. We hopen dat volgend jaar andere huisartspraktijken hen voorbeeld opvolgen.” Voor meer informatie kun je naar www.nationalediabeteschallenge.nl of stel je vragen op de praktijk. Iedereen kan meedoen, ook als je niet bekend bent met diabetes.