Samen bewegen we meer dementerende ouderen

Bewegen is belangrijk voor iedereen, zeker ook voor mensen met dementie. “Maar we zien dat dit nog veel te weinig gebeurt. Het draagt bij aan een gezonde geest in een gezond lichaam. En dat willen we graag stimuleren door middel van onze Kras & Krachtig ‘Hoe te bewegen met ouderen met dementie’ cursus voor vrijwilligers”, aldus beweegcoach Ilvy.

Kras & Krachtig

Op maandag 27 januari gingen 25 enthousiaste vrijwilligers van de Zorggroep Hof te Berkel aan de slag met een cursus om ouderen met dementie te begeleiden en enthousiasmeren om meer te gaan bewegen. Het was een actieve middag waarbij de vrijwilligers zelf een aantal beweegoefeningen hebben ervaren. Het Kras & Krachtig beweegboek dat werd gebruikt tijdens de cursus bied diverse functionele beweegoefeningen voor deze doelgroep. Daarnaast werden ook beweegkaarten gebruikt die voor veel plezier en gezelligheid rondom de tafel zorgden. “Het was super georganiseerd en uitgelegd. Ik ga hier zeker mee aan de slag!”, vertelt een van de vrijwilligers.

Een groot succes!

Dat het een geslaagde bijeenkomst was, werd snel duidelijk door alle positieve reacties en de blijdschap op vele gezichten van de vrijwilligers. Grotendeels gaf achteraf aan interesse te hebben om meer aan de slag te gaan met het stimuleren van beweging bij de ouderen met dementie. “Bedankt, het was een hele leuke en leerzame bijeenkomst”, namens alle vrijwilligers.