Samen Gezond Bewegen in het zonnetje

Afgelopen zaterdag stond het in Horst aan de Maas bij Afslag10 in het teken van Samen Gezond Bewegen. Er vonden er diverse activiteiten plaats: De beweegroute werd geopend, senioren konden deelnemen aan diverse clinics van lokale sportverenigingen en verschillende voetbalverenigingen trapten een balletje tijdens het Gerard Lok Walking Football toernooi.

De beweegroutes zijn geopend

Onder grote belangstelling opende wethouder Bob Vostermans de beweegroutes in Afslag10. Volgens hem een voorbeeld van waar Afslag10 voor gaat én staat. “Vandaag hebben we een initiatief geopend dat van onderop is ontstaan. Het is de bedoeling dat we de beweeglocaties die al geopend zijn, aanvullen met meerdere beweegtoestellen en -locaties. Zo kunnen we onze inwoners nog meer uitdagen. Dit is slechts het begin!” zo vertelt Bob enthousiast. De officiële opening stond grotendeels in het teken van de aanjager en initiator van Afslag10 en de beweegroute: Gerard Lok. Een van de beweegtoestellen is aan hem opgedragen.

50-plussers maken kennis met het sportaanbod in Horst aan de Maas

Met verschillende clinics hebben de 50-plussers van Horst aan de Maas het aanbod van verschillende verenigingen ontdekt. Zo konden ze kennismaken met volleybal (HOVOC en HVR), dynamic tennis (HTC), trimhockey (HCH), Jeu de Boules (Jeu de Boulesclub Horst) en walking football (RKsv Wittenhorst). Ook konden ze deelnemen aan een fitheidstest van fysio Westsingel en kon men een digitale voetdrukmeting doen bij podotherapeut Hermanss. Na deze clinics volgde een loterij plaats. De deelnemers van de clinics maakten kans op mooie prijzen die ter beschikking waren gesteld door lokale ondernemers uit Horst aan de Maas.

Een gezellig balletje trappen

Op het naastgelegen veld trapten verschillende verenigingen een balletje tijdens het Gerard Lok Walking Football toernooi. Zeven teams uit de regio (RKsv Wittenhorst, Melderslo, RKMSV Meijel, Merefeldia Nederweert, IVO Velden, ODA Weert en SV Oostrum) namen deel. Onder het genot van een zonnetje speelden de teams verschillende wedstrijden. Uiteindelijk was het IVO Velden die de eerste prijs in ontvangst mocht nemen. Opgevolgd door RKMSV Meijel en op de derde plaats SV Melderslo. Na afloop van het toernooi werd er nog een gezellige derde helft aan vast geplakt. Volgend jaar organiseert RKsv Wittenhorst wederom het Walking Football toernooi.

Meer weten? Check de website van Afslag10