Samen Gezond Bewegen in Horst aan de Maas

Sporten en bewegen heeft veel voordelen en niet alleen voor de jongeren onder ons. Vooral als je ouder wordt, biedt het veel voordelen. Het maakt fit, gelukkig, het is goed voor de geest én het is gezellig. Leo van den Bekerom weet dat maar al te goed. Hij startte twee jaar geleden met Walking Football bij RKsc Wittenhorst.

Elke dinsdag trapt hij samen met veertien andere 55-plussers gezellig een balletje. “Toen we als oud veteranen de jongere veteranen niet meer konden bijbenen, zijn we gestart met Walking Football. We zijn met een groepje van acht begonnen, maar inmiddels zijn we uitgegroeid tot vijftien actieve leden.” Volgens Leo is voetbalervaring niet nodig, want iedereen kan een balletje trappen. “Het gaat niet om het winnen, maar om de fitheid en het lekker bezig zijn. Én natuurlijk de derde helft, want na een training zitten we gezellig met z’n allen nog een uurtje in de kantine”, zo vertelt Leo lachend. Om de veertien dagen voetballen ze een wedstrijd tegen andere regionale Walking Footballclubs, zoals RKMSV Meijel en VV Resia’42 Wellerlooi.

Zo veel mogelijk senioren in beweging

Er heerst een goede sfeer op het veld. Dat de heren het naar hun zin hebben is duidelijk te merken. Leo heeft samen met Gerard Lok van Afslag10 Walking Football opgezet. “Zijn ondersteuning was erg prettig. Afslag10 is een zeer welkomen initiatief. Ze hebben alle verenigingen bij elkaar gebracht en ervoor gezorgd dat ze samenwerken. Alle verenigingen samen houden zo veel mogelijk senioren in beweging. Het is belangrijk om fit en gezond te blijven. Gelukkig helpt Walking Football ons daarbij. Ik hoop dat we dit nog lang kunnen doen”, aldus Leo.

Beweeg ook mee

Ben jij 50-plus en wil jij ook meer bewegen? Maak kennis met de diverse beweegmogelijkheden voor jong en oud binnen Afslag10. Kom op zaterdag 1 juni naar Samen Gezond Bewegen waar wethouder Vostermans de beweegroute bij het strandbad opent. Doe mee met verschillende clinics voor 55-plussers. Zoals hockey, jeu de boules en tennis. En doe mee met het Gerard Lok Walking Football toernooi. Meld je aan via samenbewegen@afslag10.nl. Voor meer informatie www.afslag10.nl/evenementen/samen-gezond-bewegen-1-juni-2019/