Silent Disco ontvangt gezondheidsprikkel van €1000

Beweegcoach Ilvy was gisteren aanwezig bij de uitreiking van de gezondheidsprikkels van 2020 van de Gezondste Regio 2025. Samen met Hof te Berkel en het Molenveldhuis bracht ze het idee Silent Disco in. En met succes! Ze wonnen één van de vijf gezondheidsprikkels en gingen met €1000 naar huis.

Noord-Limburg wordt in 2025 de gezondste regio van Europa op het gebied van wonen, werken en recreëren. Althans daar werken diverse lokale partijen hard aan. Ook Sport aan de Maas. De Gezondste regio 2025 gaat voor een gezonde samenleving. En daarom organiseerde ze op donderdag 23 januari de prijsuitreiking voor Gezondheidsprikkels van 2020. 13 partijen presenteerde hun initiatief. Ook beweegcoach Ilvy deed samen met Hof te Berkel en het Molenveldhuis mee met hun idee: de Silent Disco.

Elke maand zingen en swingen

“Het is een geweldige manier om samen in beweging komen door middel van een stille disco. Ouderen met dementie kunnen op deze manier genieten van liedjes van vroeger. Ze komen op een laagdrempelige manier met elkaar in contact en beleven samen een leuk uurtje. Muziek verbindt en het zorgt voor een lach op hun gezicht. En daar doen we het natuurlijk voor. In oktober was het al een groot succes. En daarom vonden we het jammer om het bij een eenmalige activiteit te houden. Daarom brachten we ons initiatief in. Met de bijdrage van €1000 euro en een aantal enthousiaste vrijwilligers kunnen we senioren elke maand blij maken met een uurtje zingen en swingen. En daar kijken we natuurlijk met z’n allen naar uit”, aldus Ilvy.

Silent Disco is een idee van Sport aan de Maas in samenwerking met Hof te Berkel, het Molenveldhuis, Steunpunt Mantelzorg.