Sport aan de Maas brengt iedereen in beweging tijdens de Horster Sportmaand

De Horster Sportmaand van 2021 was een groot succes! Sport aan de Maas ging samen met lokale partners de hele maand april voor Actief en Gezond. Heel de gemeenschap van Horst aan de Maas kwam letterlijk en figuurlijk in beweging! Van jong tot oud, met of zonder beperking, iedereen kon met ons meedoen.

Voor en door de inwoners

Beweegcoach Ilvy was erg onder de indruk van alle mooie initiatieven die ontstonden tijdens de Horster Sportmaand: “Prachtig om te zien dat iedereen, ondanks de situatie waar we op dit moment in leven, blijft denken in mogelijkheden! Zo heeft de werkgroep van het jonge kind ouders weer op een leuke manier weten te inspireren. Wekelijks deelde zij een gezonde tip via een videoboodschap en hopen in september weer een evenement te kunnen organiseren. Maar dat was niet het enige initiatief tijdens de Horster Sportmaand. Letterlijk en figuurlijk kwam heel Horst aan de Maas in beweging.”

Actief en Gezond

Naast diverse online evenementen en acties hebben ook verschillende verenigingen, organisaties en inwoners van Horst aan de Maas iets extra’s gedaan. Zo gingen ruim 74 inwoners de wandelcompetitie met elkaar aan via de Ommetjesapp. En kwamen de inwoners van Librijershöfke in actie met Piet Thijssen, die twee wekelijks met al zijn medebewoners buiten op het balkon in beweging komt. “Maar ook lieten de leden van de lokale verenigingen zien hun vereniging te steunen middels de verenigingscampagne. Zo zie je dat verenigingen en hun leden toch ook in deze tijd dichter bij elkaar kunnen komen”, aldus verenigingsondersteuner Joey.

Niet alleen inwoners en verenigingen kwamen in beweging. Ook de basisscholen, kinderopvangcentra en zorglocaties van PSW en Dichterbij kwamen in actie met diverse challenges en beweegbingo’s. Dit jaar geheel in het teken van een goede gezondheid. Van een extra stuk fruit of een glaasje water op een dag, tot een interactieve beweegwoordzoeker!

Wij willen iedereen bedanken voor wederom een super actieve sportmaand!