Sporten voor iedereen!

Els Custers organiseert samen met Match voor vrijwilligers een rolstoeldansworkshop. Ook Danny Vullings (Venray Beweegt en IKS) en onze Ilvy zijn er aanwezig. Zij praten je bij over wat er allemaal mogelijk is voor mensen met een beperking. Iedereen is welkom.

Aanstaande donderdag 16 mei is er een rolstoeldansworkshop in Swolgen met het thema: Sporten voor iedereen! Dansen, goed voor jong en oud. Het is goed voor je hart, je gaat evenwichtiger door het leven en je veroudert gezonder. Maar wat als je minder flexibel of mobiel bent of een beperking hebt? Dan is rolstoeldansen wellicht een oplossing. Het is een activiteit voor iedereen die zin heeft om te dansen. Onafhankelijk van leeftijd, beperking of soort rolstoel. Rolstoeldansen biedt veel fysieke voordelen, zoals het trainen van coördinatie, spierkracht, mobiliteit en uithoudingsvermogen. “Maar het is vooral erg leuk. Samen bewegen op de muziek schept een band. Het geeft plezier, ontspanning en geluk”, aldus Els.

Er is veel mogelijk. “Ook met een beperking”, aldus Ilvy. “Vaak denken mensen in onmogelijkheden, maar voor elke beperking is er wel een sport of een bewegingsvorm te bedenken die voor hen werkt. En daar help ik mensen graag bij. Bewegen is belangrijk voor iedereen, ook voor de mensen voor wie het niet altijd vanzelfsprekend is.” Dit en meer vertellen Ilvy en Danny tijdens de workshop.

Vanaf 19.30 uur begint de workshop en gaan we aan de slag met verschillende dansvormen. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de avond duurt tot 21.15 uur. Iedereen van jong tot oud uit Horst aan de Maas en Venray is van harte welkom.

Sporten voor iedereen! | 19.30 uur | Zaal Wilhelmina
(Monseigneur Aertsstraat 16) in Swolgen

Terug naar het nieuws