Wandelvoetbal: de toekomst!

Op 6 juli 2020 sloten verenigingsondersteuners Manon en Joey aan bij een overleg van wandelvoetbalverenigingen uit Noord-Limburg. Samen dachten ze na over de toekomst van wandelvoetbal bij hun verenigingen.

SV Melderslo, SV Lottum, DEV Arcen, RKSV Merefeldia, SV Merselo, IVO, RKMSV en RKsv Wittenhorst verzamelden zich in de kantine van RKsv Wittenhorst. Samen dachten ze na over hoe ze voor nog meer wandelvoetbalverenigingen kunnen zorgen. En hoe wandelvoetbalaanbieders nog meer leden kunnen aantrekken.

Trots

“Trots. Dat is wat je duidelijk kunt aflezen in de ogen van de verenigingen. Als we ze vragen wat er zo leuk aan wandelvoetbal is? Vertellen ze trots hoe leuk het spel is. Het is voor mij na deze avond nog duidelijker geworden: wandelvoetbal is een hartstikke leuke en technische vorm van voetbal. Het is gezellig om te doen en ook nog eens goed voor de gezondheid”, aldus Manon. Een van de aanwezigen vertelt: “Regelmatig krijg ik te horen “Och, wandelvoetbal. Daar ben ik nog te jong voor” of “Wat is daar nou aan?” Ik zeg altijd: “Probeer het eens uit. Dan ontdek je hoe leuk het is!”

Commitment is de sleutel tot succes

Joey: “Daarom organiseren wandelvoetbalverenigingen vaak demonstaties in de vorm van toernooien of wedstrijden bij verenigingen waar nog geen wandelvoetbal wordt gespeeld. Iedereen kan hieraan meedoen. Tijdens dit soort momenten merk je echt dat er bij mensen een knop omgaat en ze ontdekken hoe leuk het is! Ondanks dat merken de verenigingen dat het lastig kan zijn om een wandelvoetbalteam op te zetten. Commitment is de sleutel tot succes. Een goed idee zou zijn dat het bestuur en andere kartrekkers, veteranen of oud-leden actief benaderen om wandelvoetbal een kans te geven.” “Een uitdaging, maar zeker de moeite waard. Je krijg er veel waardering voor terug als vereniging. Niet alleen op het veld of in de kantine, ook daarbuiten”, vult een van de aanwezigen lachend aan.

“Wij gaan de uitdaging aan”

“Deze avond heeft mij en Manon weer extra energie gegeven. We zien dat het aantal wandelvoetbalverenigingen in Noord-Limburg de afgelopen tijd sterk gegroeid is. Naar mijn mening kan die groei nog veel verder doorgezet worden”, aldus Joey. Manon: “Graag gaat ons team van verenigingsondersteuners samen met de verschillende verenigingen, ook uit andere gemeenten, de uitdaging aan om wandelvoetbal op de kaart te zetten.”

Wil je als vereniging ook aan de slag met wandelvoetbal? Wij denken graag met je mee! Neem contact met ons op via manon@sportaandemaas.nl of joey@sportaandemaas.nl.

(Deze foto is genomen voor de coronaperiode)