Werkgroep ‘Het Jonge Kind’ kijkt uit naar september

Binnen Horst aan de Maas hebben we een fantastische werkgroep, genaamd ‘Het Jonge Kind’, die zichzelf inzet voor kinderen van 0-4 jaar. Ieder jaar organiseren zij in april samen de Dag van het Jonge Kind voor kinderen en hun ouders. In 2020 zou deze dag in het teken van ‘voeding’ komen te staan, maar helaas kon het evenement toen en ook dit jaar niet doorgaan vanwege corona. Maar de werkgroep komt tijdens de maand april met een leuk alternatief en ze blikken vooruit naar september 2021.

De werkgroep deelt tips voor ouders

Omdat ook dit jaar de Dag van Het Jonge kind in april niet door kan gaan, heeft de werkgroep een leuk alternatief bedacht. De werkgroep wil heel graag ouders van jonge kinderen bereiken en hen tijdens de sportmaand stimuleren om op een bewuste manier om te gaan met voeding. Samen zijn we daarom de afgelopen tijd druk aan de slag geweest om een aantal tips te verzamelen rondom dit thema. Deze tips zijn door een aantal organisaties ingesproken en in een aantal video’s verwerkt. De video’s worden tijdens de maand april verspreid op de Facebookpagina van Sport aan de Maas.

Wil je er zeker van zijn dat je iedere tip meekrijgt? Volg ons op onze Facebookpagina!

De Dag van het Jonge Kind in september

Natuurlijk willen we graag dat de Dag van Het Jonge Kind alsnog plaats kan vinden. We hopen daarom dat we in september weer klaar kunnen staan om een fantastische middag te organiseren op het Lambertusplein in Horst. Het plein zal dan omgetoverd worden tot de plek waar je ontdekt wat goed, lekker en gezond eten is! Kinderen komen met verschillende activiteiten spelenderwijs in beweging en alle ouders krijgen een hoop tips over spel, beweging en gezonde voeding.

Houd onze website en Facebookpagina in de gaten voor meer informatie.