5x goed Bizzie met Koningsdag

Op 27 april wordt onze koning Willem Alexander alweer 52 jaar. Reden voor een feestje dus! En je hoeft je niet te vervelen, want met deze vijf toffe activiteiten blijf jij met koningsdag lekker Bizzie.

Grabbelen op de vrijmarkt

Heb jij speelgoed waarmee je niet meer speelt? Of boeken die je al een paar keer hebt uitgelezen? Verzamel eens wat leuke spulletjes in en om je huis en ga ermee op de vrijmarkt staan. Verdien je ook nog eens een fijn zakcentje bij! Nog leuker: pak een grote doos, doe hier repen van kranten in en maak een gat aan de bovenkant van de doos. Doe hier wat kleine spulletjes in en laat mensen voor een klein bedragje grabbelen in jouw grabbelton.

Hang de vlag maar uit

Maak je eigen vlaggenslinger. Je hebt alleen verschillende kleuren papier en touw of lint nodig. Met Koningsdag gaan we natuurlijk voor rood, wit, blauw en oranje. Knip zo veel driehoeken als je wilt, hoe meer driehoeken hoe langer je slinger wordt. Maak in 2 hoeken een gaatje. Daar kun je het touw of het lint doorheen doen. Vraag papa of mama even om de slinger op te hangen en klaar is Kees.

Oranje boven

Misschien niet zo gezond, maar op een verjaardag hoort wat lekkers. Voor deze lekkere en eenvoudige cupcakes heb je het volgende nodig:

 • 125 gr boter
 • 125 gr zelfrijzend bakmeel
 • 125 gr witte basterdsuiker
 • 2 eieren
 • ½ pakje vanillesuiker
 • 2 á 3 el melk
 1. Verwarm de oven voor op 180-200 graden
 2. Doe alles behalve de melk in een kom en meng dit door elkaar
 3. Voeg tijdens het mixen de melk toe
 4. Verdeel het beslag over 12 vormpjes
 5. Bak de cupcakes in 12-20 minuten gaar

Maak je cupcake af met oranjeglazuur. Meng 6 eetlepels, 3 theelepels heet water en één druppel oranje kleurstof door elkaar. Verdeel dit met de bolle kant van de lepel over de cakejes. Erg lekker, maar niet zo gezond. Deel zo veel mogelijk cakejes uit, zodat je er zelf ook maar eentje kan pakken.

Koning of koningin voor één dag

Maak je eigen kroon. Je hebt er niet veel voor nodig. Niet een aantal stroken sterk papier aan elkaar en maak daarmee een band om je hoofd. Vanuit daar kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Voeg allerlei toeters en bellen toe. Wie maakt de mooiste kroon en is koning of koningin voor één dag?

Koningsspelletjes

Er zijn een hele hoop leuke spelletjes die iets te doen hebben met Koningsdag. Zoals oranje spekjes happen, kroontje leggen (i.p.v. zakdoekje leggen) of bedenk een eigen oranjequiz. Hou je meer van actieve spelletjes? Maak teams en klem een oranje ballon tussen twee buiken. Samen leg je een parcours af. Lukt dat zonder de ballon te laten vallen?