Wat we doen

Actief aan de Maas

Een gezonde leefstijl begint op een jonge leeftijd. Kinderen en jongeren maken van jongs af aan kennis met sport, bewegen en gezondheid. Zo kunnen ze zich sportief en gezond ontwikkelen. Veel kinderen kijken veel tv, drinken te vele frisdrank en eten te weinig fruit en groente. We laten ze zien dat een gezonde leefstijl niet alleen gezond, maar ook erg leuk is.

Meedoen aan de Maas

In Horst aan de Maas kan iedereen meedoen. Niemand staat aan de kant. We stimuleren sport en bewegen bij de kwetsbare doelgroep, zoals senioren en mensen met een beperking. Door te blijven bewegen, zijn zij onafhankelijker en hebben ze minder zorg nodig. Sport aan de Maas wil hen helpen om eenzaamheid en ongezonde leefstijl tegen te gaan. We zorgen samen met verenigingen en (zorg)organisaties voor een passend beweegaanbod.

Verenigen aan de Maas

Wij geloven in de kracht van onze verenigingen. Zij verbinden mensen uit alle lagen en leeftijden met elkaar. Wekelijks ontmoeten mensen elkaar bij een vereniging en dat maakt ze goud waard. Toch staan ze voor grote uitdagingen. En samen pakken we deze aan. We maken van onze verenigingen echte spelbepalers die klaar zijn voor de toekomst.

Ben Bizzie

Ben Bizzie, hét beweegmaatje voor alle kinderen. Samen met alle kinderen zorgt hij voor nog meer beweging in Horst aan de Maas e.o. We maken van de gezonde en actieve keuze een vanzelfsprekende keuze.

Kras & Krachtig

Heel Nederland heeft te maken met het Coronavirus. Kinderen kunnen niet meer naar school en mensen kunnen niet meer naar de verenigingen. We moeten allemaal thuis blijven, want onze gezondheid gaat op dit moment boven alles. Thuis zitten, betekent natuurlijk niet dat we de hele dag stil moeten zitten. Bewegen kan gelukkig de hele dag door, zowel binnen als buiten. Het houdt ons fit en gezond. Onze beweegcoaches gaan u de komende weken helpen om thuis te blijven bewegen. Beweegt u mee?