Beweeg Helden

Heeft je kind (groep 4 t/m 7) al een aantal sportverenigingen geprobeerd, maar nog nergens zijn of haar draai gevonden? Of is er een drempel om naar een reguliere sportvereniging te stappen? Dan is de nieuwe beweeggroep Beweeg Helden iets voor hem of haar.

Inhoud van de lessen

De nieuwe groep is een samenwerking tussen Sport aan de Maas en Hosema. Beweeg Helden gaat over plezierig en gevarieerd bewegen voor kinderen uit groep 4 t/m 7. Op een speelse manier en onder vakkundige begeleiding kunnen leerlingen meedoen in een groep gelijkgestemde leeftijdsgenootjes met allerlei bewegingsvormen. Samen met onze beweegcoach ontdekken de kinderen hun sporttalent en worden ze als groep en individueel geholpen om beter te bewegen. Daarnaast gaan de kinderen aan de slag met thema’s als samenwerken, zelfvertrouwen, winnen-verliezen, et cetera.

Alles is er op gericht om spelenderwijs, ontwikkelingsgericht en langzaamaan je zoon of dochter meer vertrouwen te geven in verschillende bewegingssituaties. Of dit binnen 1 jaar of 3 jaar is, is niet van belang. Uiteindelijk zullen wij samen op zoek gaan bij welk structureel sportaanbod jouw kind zich op zijn gemak voelt. Als afsluiting van deze gehele periode doen wij met de groep mee aan Rundje Um het Hundje in Horst.

Beweeg Helden is bedoeld voor:

  • Kinderen uit groep 4, 5, 6 en 7;
  • Kinderen die hulp kunnen gebruiken om zich motorisch en sociaal verder te ontwikkelen;
  • Kinderen die moeite hebben met het beweegniveau tijdens de gymles;
  • Kinderen die tijdens de gymles opvallend gedrag vertonen;
  • Kinderen die niet sporten of aangesloten zijn bij een sportclub of vereniging, maar dit wel graag zouden willen.

Wanneer

In het nieuwe schooljaar (2022-2023) is het weer mogelijk deel te nemen aan de beweeghelden.

Contributie

Verzocht wordt vooraf contact te zoeken met de ledenadministratie om de mogelijkheid te krijgen 2 proeflessen gratis mee te doen. Mocht de les aan de behoefte voldoen, is er een mogelijkheid tot aanmelding waarbij de contributie €40 bedraagt voor de gehele periode. Als deze kosten niet passen binnen jouw financiële mogelijkheden, kunnen wij je in contact brengen met Stichting Leergeld. Stichting Leergeld is een organisatie die als missie heeft elk kind te kunnen laten sporten.

Contactgegevens

Heb je vragen of wil je proberen of deze beweeggroep aansluit bij jouw kind? Neem gerust contact op met ledenadministratie@hosema.nl.