Stichting Leergeld

"Iedereen doet mee met de hulp van Stichting Leergeld Horst aan de Maas"

Stichting Leergeld Horst aan de Maas wil er voor zorgen dat ook kinderen uit gezinnen met een laag inkomen mee kunnen doen. Verenigingen en scholen hebben een belangrijke signaleringsfunctie en het is belangrijk dat zij op de hoogte zijn van Stichting Leergeld en de mogelijkheden.

Deelname aan sport- en culturele activiteiten en buitenschoolse activiteiten zijn belangrijk. Kinderen die lekker meedoen aan sport, muziek en vrije tijd, zijn gezonder, ze leren hartstikke veel en maken nieuwe vriendjes. Helaas zijn er ook kinderen die door een laag inkomen van de ouders langs de kant staan. Soms letterlijk; sportdeelname is vaak lastig te bekostigen voor ouders met een laag inkomen. Gelukkig kan Stichting Leergeld hierbij helpen.

De stichting helpt gezinnen die op bijstandsniveau leven om voor hun kind de contributie, sportkleding, zwem- of muziekles te betalen. Ook voor schoolkosten kan een financiële bijdrage worden gevraagd, zoals de aanschaf van een fiets, een laptop en andere spullen. Leergeld biedt hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde creëren. De regeling is er voor kinderen van 0 t/m 21 jaar en geldt zeker ook voor werkende ouders en ondernemers met een laag inkomen.