Scoor een boek!

Scoor een boek!, een leesbevorderingsproject met als motto: sport verbindt, inspireert en stimuleert. Het is een jaarlijks terugkerend leesproject voor kinderen en ouders georganiseerd door BiblioNu en VVV-Venlo. De kracht van voetbal wordt ingezet om leesmotivatie en -plezier bij leerlingen én gezinnen te stimuleren.

Scoor een boek! kent een school- en een thuiseditie. De schooleditie is dit jaar niet door gegaan in verband met corona. De thuiseditie gelukkig wel. Een boek voor het hele gezin, maar richt zich in het bijzonder op kinderen van groep 5 en 6. Het is een spannende competitie voor thuis. Gezinsleden proberen samen door middel van verschillende opdrachten vijf gouden ballen te verzamelen. De opdracht worden wekelijks meer vormgegeven door leuke video’s die te vinden zijn op De facebookpagina van BiblioNu en Sport aan de Maas. Op www.scoorthuis.nl vind je de opdrachten.

Wij doen ook mee

Ook wij dragen ons steentje bij. Samen met BiblioNu en Venray Beweegt heeft beweegcoach Ilvy een aantal leuke video’s opgenomen. Die kun je vinden via onze Facebookpagina.