Tips: Bewegen op muziek

Naarmate je ouder wordt, krijg je te maken met krachtverlies. “Daarom is het zo belangrijk om te blijven bewegen en krachtoefeningen te doen. Dansen is een laagdrempelige vorm van bewegen. Iedereen kan meedoen! Het is niet alleen leuk, je haalt er ook herinneringen mee op én het brengt een gesprek op gang.”

Herinneringen

Iedereen kent wel een liedje of muziekstuk dat bijzondere emoties oproept. Herinneringen aan een mooie vakantie, een bruiloft of een nummer van jou en je partner. Muziek doet iets met mensen. Dit geldt ook voor bewegen. Het maakt een stofje aan dat een gelukkig gevoel geeft. “Voor ouderen is het vaak aangenaam om muziek en bewegen met elkaar te combineren. Het brengt een bepaalde sfeer en dat zorgt voor een leuke activiteit. Naast dat muziek tijdens het bewegen een stimulans kan geven, kan het ook bijdragen om een gesprek op gang te brengen. Zeker wanneer je muziek afspeelt van een bepaalde periode. Daarnaast kan muziek ook bijdragen aan een betere nachtrust. Kies in dat geval voor rustige muziek.”

Muziek verbindt

Onze beweegcoaches combineren bewegen en muziek met regelmaat. Denk aan beweegactiviteiten op muziek of een Silent Disco voor senioren. “Iedereen beleeft muziek op zijn of haar eigen manier. De een zingt en danst erop los. Terwijl een ander geniet in stilte. Muziek verbindt en dat is duidelijk merkbaar. Mensen bewegen enthousiaster mee als er muziek op staat. Het zijn fantastische momenten.”

Vragen over bewegen

We delen de beweegtips- en oefeningen op de website www.sportaandemaas.nl en Facebook @sport.aandemaas. Op YouTube vindt u ook beweegvideo’s. Wilt u meer bewegen, maar weet u niet zo goed hoe? Neem dan contact met ons op via info@negen.nl. Wij helpen u graag!