Horster Sportakkoord

78 enthousiaste verenigingen, organisaties en inwoners hebben in november 2019 samen het Horster Sportakkoord ondertekend. Daarmee kan iedereen in de gemeente Horst aan de Maas sporten, bewegen en meedoen.

Verschillende partijen en verenigingen hebben zich ingezet om sport en bewegen meer op de kaart te zetten in gemeente Horst aan de Maas. Wethouder Han Geurts ziet een enorme ontwikkeling. “Dat er zo veel partijen zich sterk maken om iedereen in de gemeente Horst aan de Maas mee te laten doen en te laten bewegen, maakt mij erg trots. Dat laat maar weer zien dat we niet voor niets Limburgs Kampioen zijn in het aantal mensen dat lid is van een vereniging.”

Aan de slag

Na de ondertekening gaan we aan de slag met de ideeën die samen met verenigingen, lokale organisaties en inwoners zijn ontstaan.

  • Het Genietlidmaatschap: iedereen kan meedoen en genieten van sporten, bewegen en verenigingen.
  • Sporten en bewegen voor iedereen: betaalbaar sporten voor iedereen.
  • Horster Sportkaart: een kaart waarmee je bij verschillende sportaanbieders kunt sporten.
  • Horster Sportprijs: belonen van sportprestaties en – initiatieven.

Bij welk team sluit jij je aan? Heb je zelf nog nieuwe ideeën? Draag ze aan en dan gaan we samen aan de slag!

Voor en door Horst aan de Maas

Het Horster Sportakkoord is voor én door de verenigingen, organisaties en inwoners van Horst aan de Maas. Samen hebben ze dromen en ambities verzameld. Deze zijn vertaald naar concrete plannen om ervoor te zorgen dat alle inwoners van Horst aan de Maas meer en beter sporten en bewegen. Iedereen kan meedoen. En onze vitale verenigingen leveren daar een belangrijke bijdrage aan. Op 28 november hebben 78 supporters hun handtekening onder het Horster Sportakkoord gezet. Ook ontvingen ze een seizoenkaart waarmee ze twee jaarlijkse supportersavonden mogen bijwonen.

Ben je er niet bij geweest en wil je je alsnog aansluiten bij Horster Sportakkoord? Of heb je vragen? Neem contact met ons op! Want samen zijn we Sport aan de Maas.

Van nationaal naar lokaal sportakkoord

In 2018 is het Nationaal Sportakkoord gesloten om de sport te versterken en de maatschappelijke kracht van sport optimaal te benutten. Dat lukt alleen als we daar lokaal uitvoering aan geven. Daarom wordt in het verlengde van het landelijke akkoord in de gemeente Horst aan de Maas gewerkt aan een lokaal sportakkoord. Het sportakkoord is een set afspraken tussen sportaanbieders, maatschappelijke partners, gemeente en ondernemers. Het legt vast door wie en hoe wordt samengewerkt. De betrokken partijen beslissen samen over de inhoud en nemen samen verantwoordelijkheid voor de uitvoering.