Ben Bizzie Dag van het Jonge Kind

Hoi, ik Ben Bizzie! Hét beweegmaatje voor alle kinderen Horst aan de Maas. Samen met alle kinderen zorg ik voor nog meer beweging in Horst aan de Maas. We maken van de gezonde en actieve keuze een vanzelfsprekende keuze. Ook gezond eten hoort daarbij. Samen met lokale partners uit werkgroep Het Jonge Kind organiseer ik een ochtend vol tips, weetjes, bewegen én lekker eten.

Jong geleerd is oud gedaan. Daarom organiseer ik op woensdag 15 april van 9.30 tot 12.00 uur voor de tweede keer de Ben Bizzie Dag van het Jonge Kind voor kinderen van 0-4 jaar en hun ouders. Het Lambertusplein omgetoverd tot de plek waar je ontdekt wat goed, lekker en gezond eten is! Ook komen we samen met verschillende toffe activiteiten spelenderwijs in beweging. Alle papa’s en mama’s krijgen een hoop tips over spel, beweging en gezonde voeding. Natuurlijk ben ik, Ben Bizzie, er zelf ook bij en zorg voor extra plezier. Ik trap persoonlijk af om 9.30 uur op het Lambertusplein in Horst. Maak van elke dag een gezonde, maar lekkere dag met mijn spiksplinter nieuwe Ben Bizzie Eetboek die je na afloop mee naar huis krijgt.

Doei speentje!

Ben Bizzie levert zijn speen in, jij ook? Op verschillende plekken in gemeente Horst aan de Maas verzamelt Ben speentjes. Op de Ben Bizzie Dag van het Jonge Kind doet hij ze in één grote vaas. Daar mag jij meedoen en raden hoeveel speentjes hij verzameld heeft. Win te gekke prijzen voor een leuk uitje!

Vanaf ongeveer 1 jaar eet je kind met de pot mee. Je kind hoeft niet meer te zuigen en dat maakt een speen overbodig. Wist je dat te lang spenen zelfs kan zorgen voor een open beet en meer kans op verkoudheid en ontstekingen? Dat en meer ontdek je op de Ben Bizzie Dag van het Jonge Kind. Kom ook en doe mee!

Werkgroep Het Jonge Kind

Diëtistenpraktijk Volop, Kindcentrum ’t Nest, Unik, Kinderopvang ’t Flinterke, Kindcentrum Huize Zeldenrust, Kinderfysiotherapie Coenen-Kids, Strael, Kinderopvang Spring, bibliotheek BiblioNu, 2J Tandartspraktijk Grubbenvorst, Mondzorg Westsingel, GGD Limburg-Noord, PSW junior, Logopedie- en dyslexiepraktijk Gertie Beurskens, JOGG en Sport aan de Maas.