Ommetje wandelcompetitie

Sport aan de Maas organiseert tijdens de sportmaand (april 2022) een wandelcompetitie waaraan iedereen uit de gemeente Horst aan de Maas deel kan nemen. Het doel is dat zoveel mogelijk mensen dagelijks een ommetje van minimaal twintig minuten maken. ''Een wandeling maken is goed voor je fysieke en mentale gezondheid. Het verbetert zelfs je creativiteit'', vertelt Manon Smulders, Regisseur Meedoen door bewegen. “Daarnaast hebben wij hier een competitie-element aangehangen. De drie grootste fanatiekelingen belonen we met een mooie prijs.”

De Ommetje-app

Met de Ommetje-app van de Hersenstichting wordt je dagelijks gestimuleerd om een ommetje van minimaal 20 minuten te maken. De app houdt bij hoeveel ommetjes je maakt, welke virtuele medailles je gewonnen hebt en geeft na ieder ommetje een leuk weetje. “Het mooie van de app is dat je ook een eigen team samen kunt stellen en daarom hebben wij een team speciaal voor inwoners uit de gemeente Horst aan de Maas opgezet! Vanaf 1 april* kan iedereen toetreden in het team en kun je per ommetje punten verdienen. Wie op 30 april de meeste punten heeft verzameld, gaat naar huis met het Ommetje Horst aan de Maas bokaal", aldus Joey Rutten.

*Het is belangrijk dat je niet eerder dan 1 april toetreed tot het team van Horst aan de Maas. Dit omdat je anders al punten scoort en we natuurlijk willen dat we allemaal gelijktijdig kunnen starten. Wanneer er toch mensen bij zijn die al voor 1 april punten hebben gescoord, zullen wij deze punten van het totaal aftrekken.

Gemakkelijk meedoen

Iedereen uit Horst aan de Maas mag en kan meedoen met de wandelcompetitie. Het enige wat je hiervoor moet doen is de gratis Ommetje-app downloaden. De app is erg gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te gebruiken voor iedereen. Klik op de button hieronder en lees in het stappenplan hoe je mee kunt doen.