‘Supportersavond gezonde sportomgeving’ voor sportaanbieders in de sportmaand

Op woensdag 14 april organiseert Sport aan de Maas een digitale supportersavond voor sportaanbieders. Tijdens deze supportersavond worden de aanwezigen kort bijgepraat over de ontwikkelingen rondom het Sportakkoord en het Preventieakkoord dat hier in navolging op ontwikkelt gaat worden. Vervolgens worden de sportaanbieders door Team:Fit meegenomen in allerlei tips en handvaten om je club gezonder te maken en nemen we jullie mee in een aantal praktijkvoorbeelden.

Samen gaan we voor gezonde sportlocaties in Horst aan de Maas

Sporten heeft een bijzondere rol in het stimuleren en activeren van een gezonde leefstijl en het leidt tot een toename van fitheid, dus waarom niet een prettige en gezonde plek waar je lekker en gezond kunt eten en drinken? Waar bewust wordt omgegaan met alcohol, de vereniging rookvrij is en waar het goede voorbeeld wordt gegeven als het gaat om gezond gedrag. Dat willen we toch allemaal in Horst aan de Maas?!

Veel verenigingen zijn steeds meer bezig om een gezonde sportomgeving voor hun leden te creëren. Zo ook in Horst aan de Maas waar bijvoorbeeld Hockeyclub Horst gedeeltelijk rookvrij is en toewerkt naar een geheel rookvrij beleid, Sparta’18 een actief ontmoedigingsbeleid t.o.v. alcoholgebruik in het bijzijn van kinderen heeft en SV United al twee jaar op een rij het gouden certificaat voor Gezonde Sportkantine ontvangen heeft. Benieuwd hoe zij dit aangepakt hebben en hoe zij omgegaan zijn met bepaalde uitdagingen? Sluit aan op 14 april en wordt door deze drie verenigingen, alsook Team:Fit, hierover bijgepraat en geïnspireerd!

Team:Fit laat tijdens de avond zien hoe je als sportaanbieder op het gebied van roken, alcohol en gezonde voeding in een eigen tempo toe kan werken naar een gezonder beleid en geeft je hier tips voor. Een interessante avond die jouw als sportaanbieder zeker een heleboel mooie inzichten zal gaan geven.

    Datum: woensdag 14 april

    Tijd: 19.30 – 20.45 uur

    Via: Microsoft Teams