Kipspiesjes met gepofte aardappel (4 personen)

In de Horster Sportmaand gaan we voor actief én gezond! Gezond eten is namelijk erg belangrijk en kan ook nog eens heel erg lekker zijn. Met een gezonde leefstijl zit je nu eenmaal lekkerder in je vel. Onze beweegcoaches hebben voor jullie heerlijke recepten klaar staan volgens de schijf van vijf. Kook jij met ons mee?

Ingrediënten:

  • 4 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 mespuntje sambal
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 400 g kipfilet
  • 8 houten sateprikkers
  • 1 komkommer
  • 1 paprika
  • 1/4 rode peper
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 4 grote kruimige aardappelen
  • 100 g roomkaas light

Bereidingswijze:

  • Laat de sateprikkers minstens 20 minuten weken in warm water, voorkomt aanbranden
  • Maak een marinade van 1 eetlepel citroensap, geraspte citroenschil, sojasaus, sambal en de uitgeperste knoflook
  • Snijd de kipfilet in mooie blokjes en schep ze door de marinade. Dek de kom af en laat de kip hierin minstens 1 uur in de koelkast marineren
  • Verwarm de oven op 220 graden celsius
  • Boen de aardappelen schoon onder stromend water. Breng de aardappelen met schil in een klein laagje water aan de kook. Kook ze ongeveer 10 minuten met de deksel op de pan
  • Leg de aardappelen vervolgens op velletjes aluminiumfolie, bestrooi ze met een snufje zout en verpak ze in de aluminiumfolie.
  • Pof de hete aardappelen in de voorverwarmde oven of op de grill van de bbq gaar
  • Als je de aardappelen eerst doorboort met een appelboor garen de aardappelen veel sneller
  • De poftruc om te zien of een aardappel gaar is: prik een mes tot in het midden van de aardappel. Komt hij mee naar boven, dan is hij niet gaar, een gare aardappel blijft liggen
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
  • Snijd de komkommer en paprika in hele kleine blokjes en maak er met de rest van de citroensap, kleingesneden rode peper en paprikapoeder een dressing
  • Rijg de blokjes kip aan de sateprikkers
  • Bak de kip onder de hete grill, op de bbq of in een koekenpan in ca 6 minuten gaar
  • Serveer de gepofte aardappel samen met de kipspies en de komkommersalsa op een bord
  • Eventueel een salade toevoegen

Dit recept is door diëtistenpraktijk volop!!! met ons gedeeld.