Ingrediënten:
- 600 g kipfilet
- 450 g aardappelpartjes
- 3 eetlepels griekse yoghurt
- 2 teentjes knoflook
- 200 g ijsbergsla
- Geraspte kaas 30+
- Olie en peper
Bereidingswijze:
- Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi met peper
- Verwarm een grillpan
- Zet het vuur hoog en grill de kipfilet aan zodat je mooie streepjes krijgt.
- Zet het vuur vervolgens lager en gaar de kip verder
- Doe ondertussen de aardappelpartjes in een koekenpan en bak in ca. 10 – 12 minuten op middelhoog vuur goudbruin
- Pers de knoflookteentjes fijn en meng met de Griekse yoghurt en 2 scheutjes water om ‘m wat dunner te maken
- Breng op smaak met een flinke snuf peper
- Neem een ovenschaal van ca. 20 x 30 cm en beleg de bodem met de aardappelpartjes. Schep de kip hierover en vervolgens de kaas
- Doe kort in de oven tot de kaas gesmolten is
- Strooi de ijsbergsla erover heen
- Serveer de saus apart en sprenkel deze over het gerecht
Voor extra groenten: voeg tomaatjes of paprika toe.