Infomarkt Dendron College

Op 2 november vond de jaarlijkse informatiemarkt voor het invullen van de burgerschapsuren weer plaats op het Dendron College. Het was opnieuw een geslaagde editie! Leerlingen van het Dendron maakten kennis met (sport)verenigingen en maatschappelijke organisaties uit de buurt en ontdekten of ze iets voor elkaar konden betekenen.

Burgerschapsuren voor leerlingen Dendron College

Sinds enkele jaren wordt er van de leerlingen van het Dendron College verwacht dat zij 25 ‘burgerschapsuren’ per jaar maken bij bijvoorbeeld een sport- of cultuurvereniging, een maatschappelijke organisatie of stichting bij hen in de buurt. Dit om leerlingen (meer) bewust te maken van de maatschappelijke bijdrage die ze kunnen leveren. “Leerlingen kunnen hun burgerschapsuren op heel veel manieren invullen, van (hulp)trainer worden bij een vereniging of voorlezen in de bibliotheek, tot aan het spellen verzorgen en bewegen met ouderen in het verzorgingstehuis. Er is van alles mogelijk!”, aldus de beweegcoach van Sport aan de Maas.

Drukbezochte informatiemarkt

Om leerlingen en (sport)aanbieders de kans te geven om elkaar te ontmoeten, organiseren we jaarlijks een informatiemarkt op het Dendron College. Ook dit jaar was de informatiemarkt weer druk bezocht! Er waren diverse lokale sportaanbieders en maatschappelijke organisaties aanwezig om hun aanbod aan de leerlingen te presenteren, o.a. RKSV Wittenhorst, Stichting Jol, Amnesty International, Dichterbij, Hof te Berkel, Stichting Disco ’t Trefpunt, Kindervakantiewerk Sevenum en WAUW. Een van de verenigingen: “Het was leuk om het gesprek aan te gaan met de leerlingen. We zijn positief verrast over het enthousiasme bij leerlingen die graag iets voor ons willen betekenen.''

Zelf ook nog aanbod?

Heb je als (sport)vereniging of maatschappelijke organisatie zelf ook nog activiteiten waar leerlingen van het Dendron College hun burgerschapsuren mee kunnen invullen? Geef dit dan door via het Excel document. Alle activiteiten komen op de website van het Dendron College te staan zodat leerlingen zelf contact kunnen zoeken met de aanbieders.