Maak kennis met Evie!

Droom jij ook van een ontspannen en gezond leven? Wij dagen je uit om van deze droom werkelijkheid te maken. Wat houd je tegen om nú al te starten met jouw goede voornemens? Maak net als de Kerstman werk van jouw gezondheid.

Zelf aan de slag met Evie

Online zelfhulpplatform Evie, dat staat voor eHealth voor iedereen, is gratis beschikbaar voor alle inwoners van de gemeente Horst aan de Maas. Via de website www.evie.nl en de mobiele app kun jij gemakkelijk op elk moment gebruikmaken van een groot aanbod met trainingen. Ga anoniem en op eigen tempo aan de slag. Merk je dat je er tijdens de training niet alleen uitkomt? Of kun je wat hulp gebruiken? Weet dan dat Evie ook gebruikt wordt door jouw huisarts, gemeente en de hulporganisaties bij jou in de buurt.

Gezonder leven

Evie bevat verschillende online trainingen, die jou een steuntje in de rug geven. Daarbij kun je denken aan de trainingen: ‘Gezonder leven’ en ‘Grenzen aangeven’. Deze bevatten uitleg, video’s, illustraties, oefeningen en voorbeelden. Maar daar houdt het aanbod aan trainingen nog niet op. Er zijn ook speciale coronagerelateerde zelfhulptrainingen ontwikkeld of trainingen over ‘Beter slapen’, ‘Mindfulness’ en ‘Minder piekeren’. Ga jij ook zelf aan de slag met je eigen gezondheid? En voorkom je daarmee dat klachten ontstaan of erger worden? In de oefeningen en trainingen van Evie werk je aan persoonlijke doelen. Je bepaalt zelf welke doelen dit zijn, waar je aan deze doelen werkt en wanneer je dit doet. Een bezoek aan een huisarts of andere hulpverlener is daardoor meestal niet nodig. Met een klein beetje hulp van Evie, kun je zelf namelijk al heel veel.

Dit gezondheidscadeau is een gezamenlijk initiatief van alle partners uit het Horster Sportakkoord, het Lokaal Preventieakkoord, Provico, Evie en de gemeente Horst aan de Maas.