Bijna 80 supporters ondertekenen het Horster Sportakkoord

78 enthousiaste verenigingen, organisaties en inwoners verzamelden zich gisteren in het Citaverde college in Hegelsom. Samen ondertekenden ze het Horster Sportakkoord. Daarmee zorgen ze ervoor dat iedereen in gemeente Horst aan de Maas kan sporten, bewegen en meedoen.

De afgelopen maanden hebben alle partijen zich samen ingezet om sport en bewegen meer op de kaart te zetten in gemeente Horst aan de Maas. Wethouder Han Geurts opende de avond. “Dat er zo veel partijen zich sterk maken om iedereen in gemeente Horst aan de Maas mee te laten doen en te laten bewegen, maakt mij erg trots. Dat laat maar weer zien dat we niet voor niets Limburgs Kampioen zijn in het aantal mensen dat lid is van een vereniging.”

Voor en door Horst aan de Maas

“Het Horster Sportakkoord is voor én door de verenigingen, organisaties en inwoners van Horst aan de Maas. Samen hebben we dromen en ambities verzameld. Deze zijn vertaald naar concrete plannen om ervoor te zorgen dat alle inwoners van Horst aan de Maas meer en beter sporten en bewegen. Iedereen kan meedoen. En onze vitale verenigingen leveren daar een belangrijke bijdrage aan”, aldus Roy Simons (sportformateur). Na een toelichting van het Horster Sportakkoord, was daar het moment: de ondertekening. Door middel van een quiz werd er bepaald aan wie het eerste sportakkoord werd overhandigd. En dat was Toon Rops van de Jeu de Boulesclub.

We gaan verder

De 78 supporters van het Sportakkoord – de verenigingen, inwoners en organisaties - zetten één voor één hun handtekening onder het akkoord. Maar dat was nog niet alles. Alle supporters kregen van wethouder Geurts een seizoenkaart waarmee ze twee jaarlijkse supportersavonden mogen bijwonen. Ook kregen de supporters de mogelijkheid om zich in te schrijven om mee te denken over het genietlidmaatschap, de Horster Sportkaart, de Horster Sportprijs en Sporten en bewegen voor iedereen. Ideeën die ontstaan zijn tijdens het opstellen van het Horster Sportakkoord. Ook kunnen de supporters nog nieuwe ideeën indienen. In april wordt hier verder vervolg aan gegeven.

Ben je er niet bij geweest en wil je je alsnog aansluiten bij Horster Sportakkoord? Of heb je vragen? Neem contact met ons op! Want samen zijn we Sport aan de Maas.