Startschot VVV-Venlo Streetleague Horst is gegeven

De VVV-Foundation organiseert in samenwerking met Sport aan de Maas de VVV-Venlo Streetleague Horst. De Streetleague is een wijkgericht programma voor jeugd (10 t/m 17 jaar) dat zich naast voetbal, richt op bijzondere ontmoetingen, buurtbijdragen en Fair Play. Afgelopen vrijdagavond vond het startschot plaats in het Covebo Stadion – De Koel, met ruim 70 jongeren.

Met veel enthousiasme stapten de kinderen om 17.30 uur de bus in richting het stadion van VVV-Venlo. Na een kort welkomstwoord gingen de teams aan de slag met drie onderdelen. Deze bestonden uit een quiz, een rondleiding door het stadion en een voetbaltraining. Daarnaast kregen alle teams een eigen wedstrijdtenue. De teamcoaches zijn deze avond bijgepraat over het verloop van de Streetleague en de regels en richtlijnen.

Benieuwd hoe de avond is verlopen? Bekijk het hier: https://www.instagram.com/stories/highlights/18230293363137472/.

Actief voor de wijk

De Streetleague Horst wordt gehouden in de volgende drie wijken: De Mussenbuurt, De Norbertusbuurt en In De Riet. Vanaf vrijdag 10 juni zullen de deelnemers uit de drie wijken, op drie vrijdagen, de strijd met elkaar aangaan tijdens het toernooi. Het project is ervoor bedoeld dat jeugd uiteraard in beweging komt, maar daarnaast zichzelf inzet binnen de wijk. De drie wijkcomités zijn betrokken bij dit project en stimuleren de kinderen om buurtbijdragen uit te voeren, waarmee punten te verdienen zijn. Voorbeelden van buurtbijdragen zijn: het inzamelen van kleding/speelgoed voor een goed doel, het organiseren van een spelletjesmiddag voor ouderen of kinderen uit de wijk en het opruimen/schoonmaken van bijvoorbeeld een school-of buurtplein.

Programma

Speelronde 1: 10 juni: 18.30 – 20.30 uur | Norbertuswijk, op het veldje bij de Twister

Speelronde 2: 17 juni: 18.30 – 20.30 uur | In de Riet: op het veldje bij de rondweg Westsingel

Speelronde 3: 24 juni: 18.30 – 20.30 uur | Mussenbuurt: op het veldje bij Jong Nederland