Succesvolle beweegworkshop kinderen voor pedagogisch medewerkers

Beweging op vroege leeftijd is belangrijk. Kinderen die voldoende in beweging zijn hebben meer kans om gezond op te groeien, zowel fysiek als mentaal. Dit weten ze ook bij kinderopvang ’t Nest. Zij vroegen zich af hoe ze meer met kinderen kunnen bewegen, met en zonder materialen. Onze beweegcoach Chantal ging hiermee aan de slag en gaf een beweegworkshop aan de pedagogisch medewerkers.

De workshop stond in het teken van bewegen integreren op locatie en bewegen met weinig materialen. Bij binnenkomst werden de deelnemers meteen in beweging gezet door een beweegparcours. Alleen was het deze keer geen beweegparcours met materialen, maar een beweegparcours met tape op de vloer en muren. Er was geen goed of fout, want iedereen kon zijn eigen creativiteit kwijt in hoe het parcours af te leggen.

'Eigenlijk is het gewoon makkelijk'

In een ander deel van de workshop werd er gekeken naar de vaste momenten met kinderen en de mogelijkheden van beweging. Bijvoorbeeld het aan tafel zitten en daarbij bewegen met de armen en benen. De workshop werd afgesloten met afspraken en acties voor de volgende dag. Zo konden de deelnemers het direct toepassen in de praktijk. De deelnemers waren enthousiast over de workshop: ‘’Het is eigenlijk zo makkelijk. Dit kunnen we morgen meteen toepassen.’’ In maart vindt de tweede workshop plaats met een ander thema.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met Chantal via chantal@negen.nl.