Winnaar Sportwaarderingsprijs bekend!

Op donderdag 2 december vond de uitreiking van de Sportwaarderingsprijs in gemeente Horst aan de Maas plaats. Piet Thijssen, initiatiefnemer van Balkonbewegen Librije won de Sportwaarderingsprijs en daarmee een cheque ter waarde van € 500,00 waarmee hij het initiatief kan continueren.

Livestream Sportwaarderingsprijs
De uitreiking van de Sportwaarderingsprijs werd live gestreamd vanuit muziekcafé Anja van de Smid. De livestream, ondersteund door Cult Content Creators, werd vanuit de huiskamer door ruim 60 unieke kijkers gevolgd. ‘Een prachtige locatie met een huiselijke sfeer. Super tof om dit op deze manier te mogen doen. Een geslaagde avond met alleen waar winnaars. Bedankt!”, aldus Joey Rutten, presentator Sportwaarderingsprijs.

Programma
Tijdens deze live uitreiking ging de presenator het gesprek aan met wethouder Geurts (voorzitter jury), kunstenares Helmie van de Riet, de juryleden en de drie genomineerden: Piet Thijssen (balkon bewegen Librije), Renate Vullings (openstellen sportpark – Sparta ’18) en Mayke Steegs (Berenjacht). Helmie van de Riet had voor elke genomineerde een uniek kunstwerk gemaakt welke het initiatief illustreerde. Na de gesprekken had Ralph Hermanns (eigenaar van Podotherapie Hermanns) de eer om de, door hem gesponsorde cheque ter waarde van € 500,00, uit te reiken aan Piet Thijssen, initiatiefnemer van Balkonbewegen Librije.

Winnaar Sportwaarderingsprijs
“Ik kan deze financiële stimulans goed gebruiken om de inwoners van Librije in beweging te houden. Omdat de winter eraan komt, is het onmogelijk om te blijven bewegen op het balkon. Maar als we bepaalde materialen aan kunnen schaffen en wat instructie video’s op kunnen nemen, kunnen de bewoners toch, vanuit huis, in beweging blijven. Bijvoorbeeld door hun tanden te poetsen op één been. Bedankt voor de waardering en bedankt Ralph voor het beschikbaar stellen van dit geldbedrag!”