Succesverhalen van partners

Het is alweer een jaar geleden dat we met 78 enthousiaste verenigingen, organisaties en inwoners samen het Horster Sportakkoord hebben ondertekend. Nog steeds een prachtige mijlpaal waarmee we heel Horst aan de Maas aan het sporten en bewegen krijgen. Nu bijna een jaar later is het aantal partners gegroeid en staan we graag samen met jullie stil bij de acties die we samen hebben opgepakt en kijken we naar de ambities in de toekomst.

Samenwerkingen in tijden van corona

Samen hebben we zoveel mooie succesverhalen en laten we deze met elkaar delen! Roy Hermans, voorzitter van Sparta’18 geeft alvast het voorbeeld en wil graag met jullie delen dat het corona-virus niet alleen maar slechte dingen met zichzelf heeft meegebracht. De ontwikkelingen rondom het corona-virus hebben er namelijk voor gezorgd dat er mooie samenwerkingen tussen verenigingen zijn ontstaan. Denk aan de online klankbordsessies die zorgden voor een uniforme handhaving van de richtlijnen binnen het verenigingsleven in Horst aan de Maas, het gevraagd en ongevraagd delen van informatie, tips en ideeën en het beschikbaar stellen van velden en accommodaties.

Bekijk hier de video waarin hij hier meer over vertelt of bekijk de blog die verenigingsondersteuner Joey hierover heeft geschreven.


Samen rookvrij in Horst aan de Maas

Vanaf 1 augustus zijn scholen verplicht een rookvrij terrein te hebben. Zien roken doet roken. Dat betekent dat het beter is om niet te roken als kinderen dit zien. Daarom hebben zijn er al een aantal plekken rookvrij gemaakt. Denk aan basisschool de Twister en het wijkcentrum Nobertuswijk, maar ook huisartsenpraktijk de Brink en het sportpark van RKsv Wittenhorst. In Horst aan de Maas vinden we het belangrijk dat het aandacht wordt gegeven aan dit thema. Samen moeten we ervoor zorgen dat we elkaar inspireren en zoveel mogelijk terreinen rookvrij maken. Wethouder Roy Bouten en Ilvy Sanders (JOGG-regisseur), hebben een scholentour gehouden waarbij zij langs alle basisscholen zijn gegaan om rookvrije tegels en borden te onthullen.

Bekijk hier meer over de scholentour.

Een succesverhaal delen?

Laten we ervoor zorgen dat deze pagina vol komt te staan met van allerlei mooie succesverhalen! Groot of klein ieder verhaal mag er zijn. Dus heb jij een mooi succesverhaal dat je graag wil delen? Neem contact op met Manon via manon@negen.nl en dan zorgen wij dat jouw succes gedeeld wordt!