Ingrediënten:
- 8 middelgrote volkoren tortilla’s
- 2 rode paprika’s
- Blikje mais
- 500gr kip (in blokjes)
- 1 ui
- 2/3 eetlepels kruiden naar voorkeur (Mexicaanse kruidenmix zonder zout)
- 2 lente uien
- Extra groenten: courgette of champignons
- Lekker voor erbij: geraspte kaas, crème fraîche (light), guacamole
Bereiding:
- Hak ui fijn en bak samen met de kip ongeveer 5 min in de pan. Snijd ook de paprika in kleine blokjes en bak nog 5 min mee. Voeg kruiden toe samen met 3 eetlepels water.
- Laat de mais uitlekken en warm nog even kort mee in de pan. Verwarm de tortilla’s in een pan of in de oven. Schep de kipvulling in de tortilla’s, bestrooi met gehakte lente ui en kaas.
- Serveer met crème fraîche en guacamole.
Vegetarisch?: Vervang de kip door vegetarische kip of door kidneybonen.
Extra groenten?: Voeg courgette of champignons toe. Of maak een salade voor ernaast.
Je kan ook alles los bereiden en in bakjes op tafel zetten. Zo kan iedereen zelf kiezen wat diegene in zijn tortilla wil hebben.