Warm he? 3 leukste waterspelletjes!

Poe, poe, he, he, warm he? Deze week blijft het nog even puffen dus er zit maar één ding op: waterspelletjes! Onze beweegcoaches selecteerden de leukste zodat jullie kunnen afkoelen en bewegen tegelijk.

1. Knikkertenen

De naam zegt het al; iets met tenen en iets met knikkers. Vul een bak met water en gooi er een aantal knikkers in (meer knikkers = langer spelletje). De kids maken nu teams. Één iemand van elk team probeert met zijn of haar tenen een knikker te vissen. Dan is de volgende. Wie de meeste knikkers geraapt heeft, heeft gewonnen!

2. Raad het lied!

Van al dat spelen, krijg je dorst. Dan is dit het perfecte waterspelletje. Een iemand neemt een flinke slok water, maar slikt het nog niet door. Vervolgens moet hij/zij een liedje zingen! Weet jij welk liedje het is? Dan krijg je een punt! Je kunt dit spel met oudere kinderen ook onderwater in een zwembad spelen.

3. Flessenvoetbal

Deze klassieker kan natuurlijk niet missen! Je kunt dit met 2 kids (of volwassenen natuurlijk) of meer spelen. Ieder heeft één of meerdere volle flessen water zonder dopje staan. Het doel is om met een voetbal de flessen van je tegenstander om te schoppen. Is jouw fles omgevallen? Zet hem snel recht! De speler met een lege fles heeft helaas verloren.

waterballon